Harmadszor is kirúgta legendás edzőjét a Grand Slam-győztes teniszező

Andy Murray, Ivan Lendl, tenisz
Britain's Andy Murray (L) speaks with his coach Ivan Lendl (R) during a training session on Day 3 of the Cinch ATP tennis Championships at Queen's Club in west London, on June 19, 2023. (Photo by Adrian DENNIS / AFP)
Vágólapra másolva!
Az egykori világelső teniszező, Andy Murray és edzője, Ivan Lendl harmadszor is véget vetett a partnerségének.

A játékosként 8-szoros Grand Slam-győztes Lendl 2011 és 2014, majd 2016 és 2017 között is irányította Murray-t. Ezt követően Alexander Zverev edzője lett, tavaly március óta viszont ismét a brit teniszezőt segítette.

Andy Murray és Ivan Lendl útjai harmadszor is elváltak Forrás: AFP/Adrian Dennis

A kétszeres olimpiai bajnok, háromszoros GS-győztes Murray azonban pénteken bejelentette, hogy harmadszor is megvált a cseh-amerikai Lendltől.

mondta Murray. – Ő egy egyedülálló karakter, aki megérti, mi kell a győzelemhez, és rettenetesen sokat tanultam tőle az évek során."

A 36 éves korábbi világelső Murray az évekkel ezelőtti csípősérülése, majd műtétje óta nem tudott visszakerülni a teniszvilág közvetlen élvonalába, Grand Slameken 2017 óta nem jutott el a nyolcaddöntőig. Ennek ellenére a brit teniszező továbbra is a legjobb negyvenben van a világranglistán, idén pedig egy dohai tornán egészen a dontőig menetelt.