Vágólapra másolva!
Az olimpiai bajnok Milák Kristóf február közepén visszatért a medencés edzésekhez és ha hinni lehet a beszámolóknak, akkor a párizsi olimpiát is megcélozza. A 200 méteres pillangóúszás világcsúcstartója az utóbbi hónapokban elsősorban az erőnléti edzőjével, Zala Györggyel készült együtt, aki a Borsnak elárulta, milyen állapotban van az olimpiai bajnok, akiről korábban olyan hírek terjedtek el, hogy teljesen leépült.

Milák Kristóf visszatért

Hivatalos bejelentés továbbra sem érkezett Milákról, mindössze szemtanúk beszámolója alapján jelenthető ki, hogy újra medencében edz a világcsúcstartó, aki legutóbb a tavaly áprilisi kaposvári országos bajnokságon versenyzett.

Milák Kristóf a 200 méteres pillangóúszás királya
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Kiderült, milyen állapotban van Milák Kristóf

Milák erőnléti edzője, a kenusként olimpiai bronzérmes Zala György nemrég magára hagyta az úszót, amikor a válogatott stábtagjaként elutazott a dohai világbajnokságra. Onnan hazatérve azonban ismét elkezdett Milákkal foglalkozni és igyekszik a lehető legjobb erőnléti állapotba hozni a bajnokot. 

Ami Kristóf erőnlétét, izomzatát illeti, elmondhatom: jó állapotban van. Doha után beszélgettem vele, a korábban meghatározottak szerint vesz részt erősítő foglalkozásaimon

 – árulta el a Borsnak Zala György. 

Rengetegen várják Milák Kristóf visszatérését
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Zala arról mit sem tud, hogy az úszótréningekkel hányadán áll a 200 méteres pillangóúszás olimpiai, világ- és Európa-bajnoka.

„Kedvelem Kristófot, jókat szoktunk mindenféléről beszélgetni, igaz, az úszás nem téma közöttünk” – folytatta Zala György, aki továbbra sem zárja ki, hogy a Honvéd klasszisa célba veszi a párizsi olimpiát.

Ez továbbra is egyedül egy személytől függ, aki nem más, mint Milák Kristóf 

– tette hozzá Milák erőnléti edzője. 

Jelen pillanatban úgy tűnik, a 24 éves Milák Kristóf ott lehet nyáron a párizsi olimpián, ugyanis a szemtanúk állítása szerint szépen és összeszedetten úszik. Pedig néhány hónappal ezelőtt korántsem tűntek ennyire pozitívnak a dolgok, ugyanis Sós Csaba, a magyar úszó-válogatott szövetségi kapitánya azt mondta, hogy a párizsi olimpiát mindenki Milákkal kapcsolatban.