Vágólapra másolva!
Sajtóhírek szerint Milák Kristóf visszatért a medencés edzésekhez és ha hinni lehet a beszámolóknak, akkor a párizsi olimpiát is megcélozza.

Újra világbajnok lehetett volna

A jelenleg is zajló dohai vizes-világbajnokág kapcsán láthattuk, hogy Milák Kristóf könnyedén gyűjthetett volna újabb világbajnoki címeket, de azt a versenyt még kihagyta. Pár hete mindenki azt gondola, hogy az olimpiával is így lesz, de most mégsem kizárt, hogy a párizsi olimpiát megcélozza, ugyanis az Index arról ír, hogy a Duna Arénában készül Milák, ráadásul az informátorok szerint a formája is biztató.

A 24 éves klasszis, aki Tokióban olimpiai bajnok lett 200 pillangón, könnyen lehet, hogy megpróbál címet védeni, ugyanis a hírek szerint a több hónapos szünet ellenére extra képességeinek és kivételes adottságainak megfelelően máris jól úszik. Hivatalos bejelentés továbbra sem érkezett Milákról, mindössze szemtanúk beszámolója alapján jelenthető ki, hogy újra medencében edz a világcsúcstartó, aki legutóbb a tavaly áprilisi kaposvári országos bajnokságon versenyzett.

Milák Kristóf a 2022-es Európa-bajnokság győzteseként
Fotó: Filippo MONTEFORTE / AFP)

Meglepően jól úszik

„Meglepődtünk, amikor hétfő reggel megjelent a Duna Arénában, még jobban akkor, amikor megláttuk, hogy milyen szépen és összeszedetten úszik.

Ebből arra következtetünk, hogy rákészült arra a napra, ha minden igaz, jövő keddre vagy szerdára, amikor hosszú idő után újra találkozik Virth Balázzsal, az edzőjével, aki jelenleg Dohában tartózkodik, a világbajnokságon. Ez a srác nagyon komolyan gondolhatja, hogy öt hónap alatt is olyan formába tud lendülni, amellyel az olimpián majd ismét leiskolázhatja az ellenfeleit” – idéznek egy edzőt a Duna Arénából.

Reggel és délután is látom, amikor a Duna Arénába érkezik, olyan időpontokat választ magának, amikor alig van valaki a medencében, vagy rajta kívül senki más sem.

Egyszer arra is felfigyeltem, hogy Szabó Álmos paraúszó-edző méri az időket neki, de ez a jövő héten már biztosan nem lesz így, mert remélhetőleg minden visszatér a rendes kerékvágásba. Ez az egyetemes magyar sport érdeke, de Kristóf önös érdeke is. Edzői tárt karokkal várják, szerintem meg is fognak könnyebbülni” – mondta egy másik szakember.

Kapcsolódó cikkeink