Vágólapra másolva!
Az Oxford-Cambridge evezőverseny (Boat Race) szervezői figyelmeztették a sportolókat, hogy a versenyek után ne ünnepeljenek a vízben, mert a Temze tele van szennyező anyagokkal, baktériumokkal.

Az új biztonsági előírások miatt véget érhet a hagyományos ünneplés a győztes csapat számára, amely során a csapattagok a folyóba ugranak. A River Action kampánycsoport 100 ml vízben átlagosan 2869 E coli kolóniaképző egységet (CFU) talált a Hammersmith Bridge környékén végzett 16 teszt során. Ez jóval elmarad a Környezetvédelmi Ügynökség belvízi fürdővízminőségi előírásaitól, amelyek szerint a szintnek 100 ml-enként 1000 CFU alatt kell lennie.

Az óvintézkedést annak érdekében vezetik be, hogy a sportolók egészsége ne kerüljön veszélybe a székletben található E coli baktérium miatt. 

Ennek köszönhetően ugyanis fennáll a húgyúti fertőzés, a hólyaggyulladás, a bélfertőzés, a hányás, míg legrosszabb esetben az életveszélyes vérmérgezés veszélye is.

A 78. női és a 169. férfi futamot még ezen a hétvégén rendezik meg, azonban a Temze folyó döbbenetes szennyezettsége miatt az evezősökre nem a megszokott élmény vár, a szervezők azt tanácsolják, hogy a verseny végén egy erre a célra kialakított tisztítóhelyen mossák le magukat.