Vágólapra másolva!
Előzetes terveivel ellentétben mégis indul a júniusban sorra kerülő belgrádi úszó Európa-bajnokságon Kós Hubert, a 200 méteres hátúszás világbajnoka.

A hazai szövetség Facebook-oldalán a 21 éves kiválóság azt mondta, edzője, Bob Bowman SMS-ben tájékoztatta arról, hogy rajtkőre kell állnia az Európa-bajnokságon.

Elvégre Bob nagymestere annak, hogy még a hétvégén se legyen nyugi

 – idézi az MTI Kós Hubert nyilatkozatát, aki jelenleg Colorado Springsben tartózkodik magaslati edzőtáborban. 

Kós Hubert a párizsi olimpia egyik magyar aranyesélyese
Fotó: Csudai Sándor - Origo

„Azt írta, hogy úgy gondolja, az Eb pont jó időben van, és nekem mégiscsak indulnom kell egy versenyen még az olimpia előtt. 

És hát az úgy működik, hogyha Bob úgy gondolja, akkor onnantól én is úgy gondolom

 – jelentette ki a 200 méteres hátúszás világbajnoka.

Kós Hubert ezt követően egyeztetett Sós Csaba szövetségi kapitánnyal, akivel közösen úgy döntöttek, hogy fő számát, a 200 méter hátat csak a párizsi olimpián vállalja majd, a belgrádi Eb-n 50 és 100 méter pillangón, valamint 50 és 100 méter háton, illetve 200 méter vegyesen indul - utóbbi számban címvédőként. Ezen felül várható, hogy a kapitány egy, vagy két váltóban is számít majd rá.

„Amit Csaba bá kér, azt csinálom. 

Mert most az a lényeg, hogy intenzív legyen a program, még egyáltalán nem leszek formában, de kell egy jó verseny. Leon Marchand a francia bajnokságon indul ugyanakkor, ezért is küld engem Belgrádba Bob, aztán onnan megyek vissza Franciaországba, és az olimpiáig ott fogok edzeni velük

 – tette hozzá Kós Hubert. 

A belgrádi vizes Eb-n június 17. és 23. között rendezik az úszóversenyeket.