Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

A FIFA videójátékokból is kikerülnek az orosz csapatok

Video Games Photo Illustrations games gaming online laptop gamepad corporation companies emblem ea arts sports 22 fifa22 soccer ea sport ea sports pc Horizontal VIDEO GAME ILLUSTRATION ELECTRONIC COMPUTER CONTROLLER PAD CABLE COMPANY ECONOMY LOGO BOARD FI
FIFA 22 logo displayed on a laptop screen and a gamepad are seen in this illustration photo taken in Krakow, Poland on August 5, 2021. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Közleményben tudatta az EA Sports, a FIFA videójátékok gyártója, hogy kikerülnek a játékaiból az orosz klubcsapatok és az orosz válogatott is.

A cég közleményében kitér arra, hogy elítéli az oroszok Ukrajna ellen folytatott háborúját, és a FIFA, valamint az UEFA partnereként azt a döntést hozta, hogy a FIFA 22 játékokból kiveszi az orosz klubcsapatokat és válogatottakat. A FIFA 22, a FIFA Mobile és a FIFA Online játékokban sem lesznek elérhetőek az orosz csapatok.

A játékgyártó az NHL-es, jégkorongos játékból is kiszedi az orosz csapatokat.

A FIFA és az UEFA korábban már bejelentette, hogy a versenysorozataiban nem szerepelhetnek a háború miatt az orosz klubcsapatok és a nemzeti csapat sem.

Mindent egy helyen az Eb-ről