Vágólapra másolva!
Lisztes Krisztián a nyáron azért igazolt a Werder Bremenbe a VfB Stuttgarttól, hogy végre állandó játéklehetőséghez jusson, de könnyen lehet, hogy cseberből vederbe került. A magyar középpályásnak ugyanis valószínűleg Brémában is hasonló feladat jut majd, mint korábbi egyesületében: ott Kraszimir Balakov mögött kellett biztosítania, itt pedig Andreas Herzog játszik előtte.

Amikor a Werder először tárgyalni kezdett Lisztessel, akkor szinte biztos volt, hogy Herzog távozik a klubtól, és a magyar középpályást éppen az ő helyettesítésére, irányítónak szerették volna szerződtetni. Időközben azonban változott a helyzet, Herzog maradt, és így hasonló szituáció alakult ki, mint Stuttgartban: két hasonló stílusú, irányító középpályása van a Werdernek.

Az első előkészületi mérkőzéseken még mindketten a kezdő tizenegyben szerepeltek, ám a karmesteri pálca Herzognál volt, Lisztesnek ismét védekező középpályást kellett játszania, ami azért nem az ő posztja. Nem csoda, hogy a La Gantoise elleni UEFA-Intertotó-kupa-mérkőzésen már csak kispados volt, és az előzetesek szerint az első bajnokit is a cserék között kezdi.

A német sportlapnak, a Kickernek adott nyilatkozatában Lisztes azonban optimista maradt, kijelentette, hogy bár az előkészületi találkozókon valóban nem nyújtott túl meggyőző teljesítményt, biztos benne, hogy hamarosan "robbantani" fog. Nem lesz könnyű dolga, különösen, hogy a brémaiak bejelentkeztek a dán FC Midtjyllandban szereplő, ghánai utánpótlás-válogatott Razek Pimpongért, aki szintén az irányító középpályás posztján érzi igazán otthonosan magát...

Korábban:

Lisztesék is kiestek az UEFA-Intertotó-kupából