Vágólapra másolva!
Az UEFA-Intertotó-kupa döntőinek első mérkőzésén a csapatok nem nagyon kényeztették el a szurkolókat, hiszen a három találkozóból kettőn nem született gól, és a harmadikon is csak kétszer zördült meg a háló. Mivel ezen az összecsapáson is döntetlen született, így még sehol sem dőlt el a továbbjutás kérdése, vagyis izgalmas visszavágók várhatók.

Given lehúzta a rolót

Az angolok sem játszottak valami gólratörően, David Ginola távollétében hiányzott közülük egy olyan futballista, aki valami váratlan húzást tudott volna belecsempészni sablonos játékukba. Az unalmas tili-tolit végül a volt válogatott Paul Merson unta meg, és egy óra elteltével megszerezte a vezetést a vendégeknek. A hazaiak erre megemberelték magukat, és heves támadássorozatba kezdtek, de egyenlítő találatukhoz kellett az addig jól védő Enckelmann hibája is. A finn kapus Carlos Varela gyenge lövését ejtette ki, és így az argentin Cristian Giméneznek nem volt nehéz dolga a kapuba passzolni a labdát.

A másik angol gárda, a Newcastle United Franciaországban vendégszerepelt a SAOS Troyes otthonában, és már az első perctől kezdve világosan látszott, hogy a Szarkák tökéletesen elégedettek lennének egy idegenbeli döntetlennel. Bobby Robson együttese leginkább csak azzal foglalkozott, hogy megőrizze kapuját a góltól, és mivel az ír portás, Shay Given remek napot fogott ki, ez sikerült is neki. A hálóőr különösen Nicolas Goussét bosszantotta fel, hiszen a francia csatár legalább három alkalommal került tiszta helyzetben szembe a kapussal, ám az mindegyik esetben túljárt az eszén. A visszavágót tehát a Newcastle várhatja kedvezőbb helyzetben, ám az angoloknak otthon azért nem árt támadniuk is, ha be akarnak jutni az UEFA-kupába.

Párizsban a szurkolók nem nagyon hittek a szemüknek, amikor meglátták a PSG pályára kifutó kezdő tizenegyét, amelyben ugyanis csak egy csatár kapott helyet Nicolas Anelka személyében. A csapat trénere, Luis Fernadez számára fél óra kellett, hogy belássa tévedését, és újabb támadót küldjön harcba a brazil Aloisio személyében, de addigra a Brescia már uralta a játékot, és az olaszokat még ezzel a húzással sem lehetett kizökkenteni nyugalmukból. A félidő hátralévő részében ugyan erősödtek a hazai rohamok, de a vendégek kapusa, Luca Castellazzi ihletett formában védett. A talján együttes edzője, Carlo Mazzone a szünetben alaposan leteremthette fiait, akik a második félidőben már támadóbb szellemben játszottak, de mezőnyfölényüket nem tudták gólra váltani, így a Parc de Princes-stadion közel negyvenezer fős közönsége csalódottan távozott a lefújást követően.

SAOS Troyes - Newcastle United 0-0
Troyes, L'Aube-stadion, 10 414 néző
vezette: Övrebo (norvég)
SAOS Troyes: Heurtebis - Amzine, Berthe, Boutal (Saifi 75.), Bradja, Celestini, Ghazi, Goussé (Djukic 62.), Leroy (Rothen 62.), O. Thomas, Zavagno. Edző: Perrin.
Newcastle United: Given - Barton, Elliott, Dabizasz, Solano, Quinn, A. Hughes, Lee, Bellamy (Lua-Lua 88.), Ameobi (Bassedas 90.), Speed. Edző: Bobby Robson.

FC Basel - Aston Villa 1-1 (0-0)
Bázel, St. Jakob-stadion, 25 879 néző
vezette: Romain (belga)
FC Basel: Zuberbühler - Quennoz, Kreuzer, Tchouga, H. Yakin (Barberis 73.), Giménez, M. Yakin, Aziawonou, Cantaluppi (Varela 58.), Ergic, Chipperfield. Edző: Gross.
Aston Villa: Enckelman - Delaney, Wright, Barry, Alpay, Boateng, Kaslul, Dublin (Stone 80.), Merson (Vassell 65.), Hendrie, Hadzsi. Edző: Gregory. Gólszerző: Giménez (75.), ill. Merson (59.).

Paris-SG - Brescia 0-0
Párizs, Parc des Princes-stadion, 40 000 néző, vezette: McCurry (skót)
Paris-SG: Letizi - El-Karkuri (Cristóbal 65.), Pochettino, Heinze, Potillon (Aloisio 29.), Déhu, Arteta (E. Cissé 60.), Mendy, Domi, Anelka, Okocha. Edző: L. Fernandez
Brescia: Castellazzi - Bonera, Calori, Petruzzi, A. Filippini, Kozminski (Mero 64.), Giunti, Diana (Yllana 85.), R. Baggio, E. Filippini, Toni (Tare 67.). Edző: Mazzone.

Korábban:

UEFA-Intertotó-kupa döntők: A Brescia most már komolyan veszi