Vágólapra másolva!
A spanyol bajnokság szombati játéknapján a vendégek örülhettek jobban, hiszen a három találkozón egy vendéggyőzelem és két döntetlen született. Mindkét pontosztozkodás az idegenben szereplő gárdának jött jobban, hiszen a Mallorca öt, egymást követő vereség után szerzett pontot, míg a Real Madrid az idény folyamán először úszta meg vereség nélkül a Bernabéu-stadionon kívüli kirándulást.

A királyi gárda a bajnokság egyik legjobb védelmével rendelkező Deportivo Alavéshez látogatott, ami nem ígért gólfesztivált, és a találkozóra kilátogató szurkolók végül csalódottan távozhattak, mivel a kilencven perc során egyszer sem rezdült meg a háló. A madridiak szokásukhoz híven megint tartalékosan léptek pályára, a legnagyobb sztárok közül ezúttal Roberto Carlos és Zinedine Zidane hiányzott, de a Real nem az ő hiányuk miatt játszott csapnivalóan. A brazilt helyettesítő fiatal Raúl Bravo ugyanis csapata legjobbja volt, és a gárda eddig Zidane nélkül is kiválóan szerepelt a Bajnokok Ligájában. Most azonban erről szó sem volt, sőt, Vicente del Bosque a szünetben hálát adhatott kapusának, Iker Casillasnak, aki két alkalommal is bravúrral védte a hazaiak próbálkozásait. A szünet után sem sokat javult a vendégek teljesítménye, Luis Figo például minden bizonnyal legrosszabb játékát nyújtotta, amióta a Real játékosa, és a madridi futballisták leginkább arra vigyáztak, nehogy rajtuk menjen el a meccs, amiből ritkán szokott győzelem születni. Így is történt, a gól nélküli döntetlen azonban nem sokat javított a királyi gárda helyzetén.

Az RCD Mallorca a második fordulóban született győzelem óta mindegyik meccsét elveszítette, sőt, még gólt sem tudott szerezni, így erősen mozgott a kispad a tréner, Bernd Krauss alatt. A szakvezetőt eddig csak a Bajnokok Ligájában való szereplés mentette meg, és most a Sevilla elleni idegenbeli döntetlen valamelyest szilárdított a helyzetén. A mallorcaiak gólképtelensége hamar megtört, hiszen már a nyolcadik percben vezetést szereztek, és az első játékrészben valóságos gólfesztivált láthatott a Sánchez Pizjuán-stadion közönsége, hiszen összesen négyszer került a hálóba a labda, mindkét oldalon két-két alkalommal.

A nap egyetlen győzelmét a Deportivo szerezte, amely a Real Zaragoza otthonában nyert. A Zaragozának nem nagyon megy mostanában, hiszen az előző Spanyol Kupa győztese a hét közben az első fordulóban kiesett a kupából, és ez a hazai vereség is alaposan elkeserítette a szurkolókat. A galíciai együttes Diego Tristán két találatának köszönhetően gyűjtötte be a három pontot, érdekesség, hogy a Deporral ebben a szezonban mér negyedszer esik meg, hogy egy játékosa egy mérkőzésen kétszer eredményes, és eddig mindig más volt a duplázó.

Primera Division, vasárnapi eredmények:
Villarreal - Malaga 1-2 (1-1)
gól:
Victor (1.), illetve Dely Valdés (31.), Dario Silva (78.)

Rayo Vallecano - Real Sociedad 2-1 (1-1)
gól:
Sanz (21.), Cembranos (54.), illetve Gabilondo (37.)

Osasuna - Tenerife 0-2 (0-0)
gól:
Paz (68.), Iván Ania (70.)

Athletic Bilbao - Real Valladolid 1-4 (0-2)
gól:
Urzaiz (60.), illetve Tote (37., 43., 76.), Blanco (75.)

FC Barcelona - Valencia 2-2 (1-1)
gól:
Saviola (43.), Coco (74.), illetve Salva (27.), Marchena (72.)

Las Palmas - Espanyol 2-0 (0-0)
gól:
Roig (74.), Tevenet (80., 11-esből)

Celta Vigo - Betis 3-1 (2-0)
gól:
Lopez (17.), Catanha (31.), Mosztovoj (89., 11-esből), illetve Calado (90.)

Korábban:

Rivaldo a századik gólért hajt