Vágólapra másolva!
A Leeds United két futballistáját, a 24 éves Jonathan Woodgate-et és a 21 esztendős Lee Bowyert azzal vádolják, hogy brutálisan megvertek egy  diákot. Az ügy újabb fordulatott vett, miután a vádlottak csapattársa, Michael Duberrynek a bíróságon bevallotta: Woodgate nem sokkal a támadás után beszélt neki arról, hogy verekedésbe keveredett.

A 26 éves Duberry hétfőn a bíróságon azt mondta, múlt év január 11-én, azon a napon, amikor a 21 esztendős Sarfraz Najeibet megtámadták, találkozott Woodgate-tel. A megtámadott az incidens után hét napot töltött a kórházban, ahol több helyen is töréssel kezelték az orvosok.

Woodgate-et és csapattársát, Lee Bowyert azzal vádolják, hogy többször megütötték és megrugdalták a sértettet a Majestyk mulató előtt. A vádlottak visszautasították az ellenük felhozottakat. Duberrynek úgy lett köze az eseményekhez, hogy egy mérkőzés követően ő is a mulatóba ment. Vallomásában azt állítja, hogy amikor 0 óra 50 perckor elhagyta a klubot, egy csapat embert látott átvágni az utcán, köztük Woodgate-et is, aki visszafelé sétálva csatlakozott hozzá. Az érintett elismerte neki, hogy verekedésbe keveredett, s hozzátette, hogy az egyik barátja, Clifford a verekedés során megharapott valakit.

Woodgate-et nem engedték vissza a mulatóba, ezért Duberry hazavitte őt, valamint Cliffordot, a verekedésben szintén érintett Neale Caveney-t, s még két társukat. Duberry azt vallotta, hogy amint hazaértek, egy másik Leeds-játékos, Michael Bridges felhívta a mobilján, és azt tudakolta, hogy nem látta-e Woodgate-et. Duberry elmondása szerint Woodgate kiment az előszobába, s ott beszélt Bridgesszel. Ezután Duberry magyarázatot kért barátjától, milyen ügybe keveredett, mert a rendőrség és a mentők kivonultak az atrocitás helyszínére. Woodgate-et megrázta a kérdés, s hallgatásba burkolózott.

Duberry azt is beismerte, a támadás után közvetlen tett vallomásában nem mondott igazat a rendőrségnek. Kezdetben segíteni akarta barátját, de egyre jobban belebonyolódott a dologba, amelyből szerinte hatalmas sztorit kerekítettek. A tárgyalás folytatódik.

Thury Gábor