Vágólapra másolva!
A döntetlennel végződött, ám Izrael számára a világbajnoki búcsút jelentő labdarúgó vb-selejtezőt követően az izraeli sajtó biztosra vette, a válogatott dán szakvezetője, Richard Möller Nielsen távozik a csapat éléről. A szakember azonban úgy nyilatkozott: önszántából nem hajlandó megtenni ezt a lépést.

"Élő szerződésem van július elsejéig, és ezt szeretném kitölteni. Maradok!" - mondta Nielsen. A vb-selejtezők utolsó fordulójában Izrael válogatottjának győznie kellett volna Ausztria ellen, hogy csoportmásodikként odaérjen a pótselejtezőre, ám Herzog 91. percben szerzett szabadrúgásgóljával az osztrákok 1-1-re mentették a találkozót, így Otto Baric együttese játszhat ki-ki mérkőzést Törökország ellen.

"Úgy érzem, ha nem meneszt az izraeli szövetség és Gavri Levy elnök, akkor az felér egy dicsérettel" - folytatta Nielsen. "Tény, az elért eredmény az egyik legfájóbb az életemben. Az utolsó perceket sohasem felejtem el. Az osztrákok nem leptek meg, erős csapatuk van mind fizikálisan, mind mentálisan."

Pincési László

Korábban: