Vágólapra másolva!
A spanyol együttes remek rajtot vett a Bajnokok Ligája csoportmérkőzéseinek második fázisában, hiszen a corunai együttes magabiztosan győzte le hazai pályán az Arsenalt. Különösen a holland támadó, Roy Makaay van csúcsformában, hiszen az angolok kapuját is bevette, a hét végén pedig mesterhármast rúgott az Athletic Bilbao elleni bajnokin.

reuters
Makaay teljesítményével a holland válogatott 10-es mezét is kiérdemelte

A következő idényben már állandó csapattag lett, és ezt gólokkal hálálta meg: harmincnégyszer pályára lépve tizennégy alkalommal volt eredményes. A rákövetkező évben valamivel rosszabbul ment neki, mert hárommal kevesebbszer játszott, és a góljainak száma is lecsökkent kettővel. Az 1996-97-es szezonban ellenállhatatlanul játszott, hiszen a bajnokságot tizenkilenc góllal fejezte be, amivel Nilis és Bosman mögött a harmadik lett a góllövőlistán. Teljesítményére a válogatottnál is felfigyeltek, és 1996. október 5-én, a Wales elleni vb-selejtezőn bemutatkozhatott az Oranjéban. 1997 nyarán a spanyol élvonalban szereplő CD Tenerife csapata szerződtette a gólerős támadót. Spanyolországban mindjárt a harmadik találkozóján gólt szerzett a Compostela ellen, de később csak nehezen találta meg a góllövő cipőjét.

Összesen hét gólt rúgott ebben az idényben, de a következőben viszont megduplázta találatainak számát, és bár a Tenerife kiesett a legjobbak közül, Makaay maradt az élvonalban, mivel a Deportivo vette meg. Ez mindkettejük számára gyümölcsöző kapcsolat volt, hiszen az 1999-2000-es bajnokságban a corunai együttes fennállása során először bajnok lett, Makaay pedig 22 gólig jutott.

Az előző idény első felét sérülése miatt ki kellett hagynia, de így is jó volt 16 dugóra. Játékát leginkább a holland legendához, Marco van Bastenhez hasonlítják: a tizenhatoson belül a legkisebb lehetőséget is kihasználja a gólszerzésre. Remekül fejel, és a gyorsasága sem sok kívánnivalót hagy maga után.

Korábban: