Vágólapra másolva!
Oda a Chievo hazai veretlensége - a sztárújoncot 3-0-ra verte Veronában az AS Roma a Serie A 16. fordulójában, a címvédő Farkasok ezzel a tabella élére ugrottak. A másik római alakulat, a Lazio viszont hazai páylán csak döntetlent ért el a Bolognával szemben, nem tudnak felzárkózni Mendietáék.

A csúcsrangadón az otthonában korábban hatot nyerve hibátlan, újonc Chievo kezdett jobban, de csak két kihagyott Marazzina-lehetőségig, egy kapufáig jutott. A mezőnyben okosan, pontosan, szervezetten futballozó, 12 mérkőzés óta veretlen Roma az első félidő derekán Emerson fejesével szerzett vezetést, a házigazda támadott, támadgatott, eredménytelenül.

Szünet - és Antonioli kapus jogos kiállítása - után fordíthatott volna a Chievo, ám a csereportás Pelizzoli bravúrkodott - Cesari bíró is segítette a fővárosiakat, amikor Eribertót furcsamód leküldte. A hajrában a rutin és a Capello-iskola diadalmaskodott, Samuel és Tommasi is betalált - értékes győzelmet szerzett a szerencsés-verhetetlen Roma, mely időtlen idők óta gólt sem kapott, s mely a rangadókat feltétlen hozza (a Juve és a Lazio ellen 2-0, a Milan ellen 1-0, az Interrel 0-0, s most ugye ez a 3-0), tiszteletreméltó. Totti mesterék ezzel elsők, ha csak vélhetően rövid ideig is, a Vierivel és Ronaldóval száguldó Inter vasárnap játszik, a Piacenza vendégeként.

További öröm az ASR-szurkolóknak: a városi rivális Lazio hiába vezetett 2-0-ra, a Bologna kiegyenlített, Nestáéknak csak nem akaródzik felzárkózni a legjobbakhoz.

Serie A, 16. forduló:
Chievo - AS Roma 0-3 (0-1)
Verona, Bentegodi, 18000 néző
gól: Emerson (26.), Samuel (75.), Tommasi (90.)
kiállítva: Eriberto (78.), illetve Antonioli (54.)

Lazio - Bologna 2-2 (1-2)
Róma, Olimpico, 35000 néző
gól: Claudio Lopez (19., 33.), illetve Cruz (41.), Zaccardo (75.)
kiállítva: Stankovic (65.)

Vasárnap játsszák:
Brescia - Juventus
Parma - Fiorentina
Milan - Verona
Perugia - Atalanta
Piacenza - Internazionale
Torino - Venezia
Udinese - Lecce

Ajánlat:

A Serie A állása és mesterlövészei

Korábban:

Mike Caporotti