Vágólapra másolva!
A Real Madrid nem tudta visszavenni a vezetést a spanyol bajnokságban, mivel vereséget szenvedett az RCD Espanyol otthonában, így továbbra is a Celta Vigo áll az élen. A két negyvenpontos csapat mögött nagy a tülekedés, az Alavésnek és a vasárnap az Athletic Bilbaót verő Valenciának is 39 pontja van, és még a hetedik helyezett FC Barcelonát is csak négy pont választja el az elsőtől.

Fotó: EPA
Az éppen Raúl elől tisztázó Lopo sokat tett az Espanyol sikeréért

Az Espanyolnak azonban ezen a találkozón mindenképpen nyernie kellett, hiszen legutóbbi négy meccsén képtelen volt a győzelemre, ráadásul egy vereség esetén a tréner, Paco Flores állása is veszélybe került volna. A focisták tehát edzőjükért is hajtottak, és szokás szerint megint a saját nevelésű labdarúgók hozták a találkozót. Előbb Quique de Lucas bombázott mintegy 18 méterről a felső sarokba, majd a szünet után a házi gólkirály, Raúl Tamudo emelt a léc alá közvetlen közelről. Ennek a Raúl-gólnak azonban Madridban nem nagyon örültek. Leginkább a tréner, Vicente del Bosque lehetett szomorú, hiszen neki ez volt a századik összecsapása a királyi gárda kispadján.

A forduló rangadóját Valenciában rendezték, ahol a hazai gárda az Athletic Bilbaót fogadta. A baszkok idegenbeli mérlege eddig meglehetősen imponáló volt, ám a legutóbb egy négyest kaptak Mallorcán, majd a kupában 3-0-ra veszítettek Madridban, így nimbuszuk kissé csökkent. A Valencia pedig semmit sem bízott a véletlenre, Salva kapufáját követően a kipattanót közvetlen közelről a kapuba gyömöszölő Mista révén hamar megszerezte a vezetést, amit a szünet után Rufete tovább növelt. A Bilbao ugyan szépített, de ez kevés volt a pontszerzéshez. Érdekesség, hogy az Athleticben helyet kapott baszk szurkolók bálványa, Julen Guerrero, aki azonban rossz ómennek tűnik: a csapatnak akkor ment igazán, amikor ő sérült volt, felgyógyulása óta azonban vele nem tud győzni a gárda.

Ajánlat:

Korábban:

Kikapott, csak második a Real