Vágólapra másolva!
A szerdán még világraszóló sikert arató Deportivo drukkereinek hamar elment a kedve az ünnepléstől, hiszen kedvenceik a kiesés ellen küzdő Rayo Vallecanót sem tudták megverni hazai pályán a Primera División 29. fordulójában, ezzel pedig alaposan csökkentek bajnoki esélyeik. Még rosszabbul járt a Barcelona, amely a Betis otthonában vereséget szenvedett - a játéknap nyertese a Real Madrid, amely simán verte a Villarrealt, és ezzel átvette a vezetést a tabellán.

A királyi gárda mestere, Vicente del Bosque nagy változtatásokat ígért a kezdő tizenegyben a kupadöntőhöz képest, ám végül mindössze annyit tett, hogy a sérült Luis Figo helyére Santiago Solarit tette a csapatba, ami tulajdonképpen az egyetlen ésszerű megoldása volt a problémának. Az argentin futballista kiválóan játszott, és az első hazai gól előkészítése is az ő nevéhez fűződött: a középpályás labdát szerzett, majd remekül ívelt Raúlhoz, aki ilyen lehetőséget nem szokott elhibázni.

A Villarreal csak elvétve ment át a félpályán, a királyi gárda hatalmas mezőnyfölényben játszott, ám előnyét csak a szünet után tudta növelni, amikor is Zinedine Zidane-t a tizenhatos vonalánál szabálytalanul akadályozták meg, és a bíró úgy látta, hogy az eset a büntetőterületen belül történt. A megítélt tizenegyest a csapatkapitány Fernando Hierro értékesítette, majd pár perccel később az éppen a pályára lépett Steve McManaman állította be a végeredményt. A lefújást követően Del Bosque mester elégedetten nyilatkozhatott, és szokásától eltérően két futballistát is kiemelt csapatából: Solarit és Fernando Morientest.

A Real tehát győzelemmel készült a jövő heti, Barcelona elleni szuperrangadóra, a katalánok főpróbája azonban balul sült el. Pedig a tréner, Carles Rexach meglepően támadó felfogásban küldte pályára együttesét, a kezdő tizenegyben Patrick Kluivert, Rivaldo és Javier Saviola is helyet kapott, pedig ez a támadóhármas eddig leginkább csak a Nou Campban szerepelt. A hazaiaknál mindössze egy, kifejezetten csatárnak számító labdarúgó volt a pályán, ám a húsz esztendős, saját nevelésű Dani többnek bizonyult, mint a három világsztár együttvéve. A sevillai futballista már a harmadik percben vezetést szerzett a hazaiaknak, majd miután a második félidőben a Barca hatalmas mezőnyfölénye egy öngólban realizálódott, a győzelmet is megszerezte a Betisnek. Nem rossz teljesítmény egy olyan ifjonctól, aki az idényt még a Betis tartalékcsapatában, a harmadik vonalban kezdte, és csak a sérülések miatt került fel a felnőttek közé.

A Deportivo szerdán még fennállása egyik legnagyobb sikerét érte el azzal, hogy a Real Madrid otthonában hódította el a kupát, és a focisták akkor arról beszéltek: akár a triplázás, vagyis a bajnoki cím és a Bajnokok Ligája megnyerése sem lehetetlen a számukra. Nos, könnyen lehet, hogy a spanyol aranyéremről le kell mondaniuk, hiszen nagyon fontos két pontot veszítettek el a Rayo Vallecano ellen. Javier Irureta mester hét helyen is megváltoztatta kezdő tizenegyét a Real elleni találkozóhoz képest. Eleinte úgy tűnt, a galíciaiak így is hozzák a meccset, hiszen az uruguayi Walter Pandiani révén hamar vezetést szereztek. A 14. percben azonban védőjük, César piros lapot kapott, így majdnem a teljes meccset emberhátrányban kellett végigjátszaniuk. Ilyen előzmények mellett a döntetlen nem is rossz eredmény, de annak a gárdának, amely a bajnoki címre tör, az ilyen meccseket is hoznia kellene.

Primera Divisón, 29. forduló:
Betis - Barcelona 2-1 (1-0)
Sevilla, 52 000 néző
gól: Dani (4., 78.), illetve Ito (54., öngól)

Real Madrid - Villarreal 3-0 (1-0)
Madrid, 65 000 néző
gól: Raúl (13.), Hierro (59., 11-esből), McManaman (63.)

Deportivo - Rayo Vallecano 1-1 (1-1)
La Coruna, 33 000 néző
gól: Pandiani (8.), illetve Bolic (34.)
kiállítva: César (Deportivo, 13.)

Las Palmas - Alavés 2-1 (1-1)
Las Palmas, 16 000 néző
gól: Jorge (30.), Josico (73.), illetve Astudillo (14.)

Ajánlat:

A Primera División állása és mesterlövészei

Korábban:

A Villareal ellen javíthat a Real

Fórum:

Primera División, a legerősebb bajnokság?