Vágólapra másolva!
Hat fordulóval a Bundesliga befejezése előtt sűrűsödnek az izgalmak az élcsoportban. A listavezető Bayer Leverkusen a Kaiserslautern vendégeként lép pályára, míg a Topmöller által élesen bírált Sammer-csapat, a Dortmund Stuttgartba látogat. A bajnok Bayern Münchennek sem lesz könnyű dolga Hamburgban.

A Bundesliga 29. fordulójának rangadóját Kaiserslauternben játsszák, ahol a hatodik helyezett együttes a listavezető Bayer Leverkusent fogadja. A hazaiaknál nem csak a győzelem megszerzése a nagy kérdés, hanem az is, megszakad-e végre az immáron négy találkozó óta tartó vereségsorozat a Bayer ellen. Ami biztos, a 'Lauternben Hrisztov sárga lapjai, Harry Koch sérülése miatt nem lép pályára, a vendégeknél ugyanezen sors vár a két eltiltottra Zé Robertóra és Bastürkre, valamint az operáción átesett Zepekre.

Klaus Topmöller, a Bayer trénere meglepő támadást intézett a nagy vetélytárs Dortmund trénere, Matthias Sammer ellen. "Matthias Sammer jelenleg a Dortmund trénere, aki csak belecsöppent a jóba. Nekem meg kellett dolgoznom a sikerekért" - nyilatkozta Toppmöller a Frankfurter Rundschaunak, célozva arra, hogy a játékospályafutását befejező Sammer a "nagy tisztogatás" idején szinte véletlenszerűen lett szakvezető. "Nem vagyunk olyan, mind a Bayern vagy a Dortmund, nekünk 22-23 egyenlő képességű labdarúgónk van."

A második helyen álló Borussia Dortmund a Stuttgart vendége lesz, és ha a statisztikát vesszük alapul, akkor inkább vannak győzelmi esélyei, mint a hazai csapatnak. Az utolsó nyolc összecsapás közül a Stuttgart mindössze kétszer tudott nyerni a Dortmund ellen a Daimler-stadionban. Felix Magath nem számolhat három játékosával, Hildebrand, Hinkel, valamint Schneider ugyanis sérült, a Kuranyi, Morena, Vujevic trió pedig jelenleg az amatőröket erősíti.

A Dortmundban Lehmann eltiltás, Ricken combproblémák miatt nem léphet pályára. A legfrissebb hírek szerint a gárda felvette a kapcsolatot a német születésű, ám jelenleg Törökországban játszó Mustafa Dogannal. A Fenerbahce védője, aki szerepelt már a német válogatottban is, éppen egy német tréner, Werner Lorant miatt nem jut szerephez, így szívesen hazatérne. "Tudom, hogy a Dortmund szeretne szerződtetni, de egyelőre a bajnokságra szeretnék koncentrálni" - nyilatkozta a védő.

A bajnok Bayern München Hamburgba utazik, ahol egy célja lehet: megszerezni az idei hetedik, Münchenen kívüli győzelmet. Ehhez Sagnol, Kuffour, Thiam, Jancker és Zickler csupán a nézőtérről statisztálhat, a másik oldalon Mahdavikia, Yilmaz, valamint Wicky sérült. A bajor reményekhez az is hozzátartozik, hogy a Hamburg 1996 februárja óta nem győzött a Bayern ellen. A bajnokcsapat vezetősége egyébként megerősítette, szeretné szerződtetni a következő szezonra a Bayer Leverkusen és a brazil válogatott középpályását, Ze Robertót.

"Kiváló játékos, de még nem sokat beszéltünk vele" - mondta Ottmar Hitzfeld a Kickernek nyilatkozva. "Megpróbáljuk megszerezni, amit lehetőségünk nyílik rá" - fogalmazott diplomatikusan Franz Beckenbauer, a klub elnöke, célozva arra, hogy a 27 éves labdarúgónak még egy évig élő szerződése van a Leverkusennel.

A magyar csapatok közül a remek formában lévő, Götz edzővel még veretlen Hertha ezúttal a Mönchengladbach vendége lesz, ennek ellenére győzelmi esélyekkel lép pályára. A kezdőcsapatból természetesen nem hiányozhat Király és Dárdai, sőt a sérült Nedzipi, Rehmer kettőshöz csatlakozó Alves helyén visszatérhet a kezdőbe a felépült Deisler is. A hazaiaknál Nielsen és Pletsch nem játszhat.

A Cottbus hazai környezetben fogadja a Freiburgot, azt az együttest, amelyet Bundesliga-története soráén eddig mindössze egyszer tudott legyőzni hazai környezetben: még négy esztendeje a másodosztályban. Feldhoff sérült, Rost sárga lapjai miatt pihen, és a kezdőcsapatban csak egy magyar található, Miriuta személyében. Amennyiben Geyer hallott Sebők válogatottbeli szerepléséről, talán visszateszi az együttes védelmébe. Hogy nagy szükség van védőjátékosra, arra bizonyíték, hogy a klub a következő esztendőre már szerződtette a Schalke 26 esztendős játékosát Marcel Rozgonyit.

A Freiburgban több a hiányzó: Golz, Schumann, But és Tanko sérülés, Ramdane eltiltás miatt nem léphet pályára az egykori keletnémet városban.

A 29. forduló párosítása:
Szombat, 15.30:
Kaiserslautern - Leverkusen
Stuttgart - Dortmund
Hamburg - Bayern München
Mönchengladbach - Hertha
Cottbus - Freiburg
Nürnberg - Wolfsburg
1860 München - St. Pauli
Vasárnap, 17.30:
Köln - Schalke
Werder Bremen - Rostock