Vágólapra másolva!
Felemás évet zárt Ausztriában Sáfár Szabolcs. A válogatott focikapus csapata, a Salzburg a csalódást jelentő hatodik helyen végzett, a kapuvédő pedig sérülés miatt kénytelen volt kihagyni az őszi idényt, csak a tavasz utolsó kilenc meccsén tudott védeni. Ráadásul meghiúsult mönchengladbachi szerződése, de - mint beszélgetésünk során elmondta - nem tett le arról, hogy az osztráknál rangosabb bajnokságban védjen.

- Milyen szezont zárt?
-
Felemásat. Köztudott, ha nem jön az az átkozott vállsérülés, akkor ma már a Mönchengladbachban védenék. Műtét, lábadozás és harc a visszakerülésért, ez volt az életem egy szakasza. Aztán tavasszal kilenc meccsen védtem. A vezetők elég jónak minősítették a teljesítményemet, és én is úgy gondolom, lassan elértem az egy évvel ezelőtti formámat.

- Azóta nem jelentkezett a Gladbach?
-
Sajnos nem, még hírt sem hallottam felőlük. Egy német újságban olvastam, elégedettek azzal a svájci kapussal, akit kölcsönbe szerződtettek helyettem. Ebből pedig arra következtetek, hogy vele képzelik el a jövőt is.

- És máshonnan semmi ajánlat?
-
Egyelőre nem tudok ajánlatról. A háttérben a menedzsereim dolgoznak, de nekem még nem szóltak, hogy bárhonnan is érdeklődnének irántam. Egy kapusnak, aki nem az Európai Unióból érkezik, különben is nehéz, hiszen mindenütt gólerős támadókat akarnak szerződtetni, nem kapusokat. Szeretnék persze jobb bajnokságban játszani, de nem lesz tragikus, ha maradok Ausztriában.

- Véget ért a bajnokság. Meddig maradnak edzésben?
-
Szombaton Spanyolországba utazunk, tornára vagyunk hivatalosak. Május 26-án érkezünk haza, s onnantól két hetünk lesz kipihenni a fáradalmakat. Aztán kezdődik a felkészülés.

- Válogatottság?
-
Ezt talán Gellei Imrétől kellene megkérdezni. Úgy gondolom, hogy én utolértem magamat, tehát a régi formámban védek. Természetesen nagyon örülnék, ha meghívást kapnék, de mindig tiszteletben tartom a kapitány döntését.

Burkovits Ferenc

Korábban: