Vágólapra másolva!
Forradalom! Ezt a szót használják a legtöbbet a spanyol napilapok az esti, Magyarország- Spanyolország barátságos labdarúgó-mérkőzés kapcsán. Az ok igen egyszerű: a világbajnokság után Camachót váltó Inaki Sáez kapitány őrületes fiatalításba fogott, s az Eb-selejtezőkre való felkészülés első állomásán, Budapesten mindjárt négy újoncot is avat.

Forrás: MTI


Raúl a Puskás Ferenc-stadionban
csapatkapitányként debütál
Fotó: MTI


A Goal.com is érdekes hasonlattal indít. "1956 októbere: Magyarországon forradalom robbant ki, amelyet a szovjet elnök, Hruscsov véresen levert. 2002 augusztusa: Inaki Sáez a spanyol futballválogatott forradalmára készül. A helyszín ugyanaz, Budapest. A kapitány ugyanis kihagyta a kezdőcsapatból Valerónt és Joaquínt, viszont újoncok bevetését tervezi."

Az AS Puskásnak (ahogy a spanyolok nevezik, Panchónak) szentelte a lap nagy részét, kiemelve Puskás Ferenc spanyolországi teljesítményét, megemlékezve a BEK-sikerekről és a nagy csatákról. A lap úgy véli, a huszonnégy év átlagéletkorú válogatott előtt nagy feladat áll, mert a budapesti az egyetlen mérkőzés, amelyen tesztelni lehet, aztán szeptemberben már élesben, a görögök elleni Eb-selejtezőn kell helyt állni.

Élénk érdeklődés a magyar-spanyol iránt/sport/magyarfoci/20020821elenk.htmlFoci volt, foci leszhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=29153

A csapatban kapitányként mutatkozhat be Raúl, aki 25 évesen, 55 válogatott mérkőzéssel (és 28 góllal) a háta mögött kapta meg a visszavonult Hierrótól a karszalagot. "Várom azt az új korszakot, amely most kezdődik. Nagy dicsőség számomra, hogy huszonöt évesen csapatkapitány lehetek. Hierrót nem lesz könnyű pótolni, ő Európa egyik legjobb középső védője, de van ezenkívül még egy sor olyan erénye, amelyek az évek során kemény tapasztalattá erősödtek" - nyilatkozta a Real Madrid támadója.

Közben Angliából is érdekes hírek szivárogtak ki a másik madridi csatár, Fernando Morientesszel kapcsolatban. A The Times úgy tudja, a válogatott csatár, aki a világbajnokságon három gólt is szerzett, az augusztus 31-i átigazolási határidőig a Tottenhamhez szerződik. A londoni együttes tárgyalásban állt az olasz Enrico Chiesával is, ám Morientes érkezése miatt már nem lesz szükség az olasz játékosra. A spanyol támadóért tizenötmillió fontot (23,4 millió eurót, azaz 5,7 milliárd forintot) ajánlott a Tottenham.

A találkozó este fél kilenckor kezdődik a Puskás Ferenc-stadionban, a mérkőzést a német Helmut Fleischer vezeti majd.

A várható összeállítások:
Magyarország: Király - Urbán, Dragóner, Gyepes - Bodnár, Sebők, Miriuta, Lisztes, Lőw - Gera, Tököli
Spanyolország: Iker Casillas - Puyol, Calvo, Marchena, Bravo - Xavi, Orbaiz - Mendieta, Raúl, Vicente - Morientes