Vágólapra másolva!
A Borsodi Liga hetedik fordulójának nyitó mérkőzésén a tudatosabban futballozó Debrecen 2-1-re legyőzte a bajnoki címvédő Zalaegerszeget.

Borsodi Liga, hetedik forduló:
Debrecen - Zalaegerszeg 2-1 (2-0)
Debrecen, 5000 néző
vezette: Hajdó
Debrecen: Tomic - Balogh Zs., Flávio Pim, Szekeres, Hanák - Dombi (Kiss 63.), Habi, Vincze G. (Sketiani 77.), Böőr - Sumudica, Bajzát (Máté 26.).
Zalaegerszeg: Turi - Kocsárdi, Urbán, Csóka, Král (Koplárovics 65.) - Babati (Sabo 46.), Molnár (Balog 30.), Vincze O., Egressy - Kenesei, Faragó.
gól: Vincze G. (5.), Dombi (15.), illetve Egressy (65.)
kiállítva: Flávio Pim (19.), illetve Csóka (68.)
sárga lap: Böőr (60.), Sumudica (85.), illetve Csóka (58., 68.), Faragó (61.), Egressy (72.), Kenesei (85.)

5. perc: Balogh Zsolt bal oldali szöglete után a késlekedő vendégvédők között Vincze Gábor közelről a hálóba passzolt (1-0).

15. perc: hazai akció végén Bajzát adott jobbról középre, Dombi az ötösről két lövőcsel után Turi mellett a kapuba gurított (2-0).

19. perc: Vincze Gábor passzolt röviden a saját térfelén, a labdára lecsapó Faragót Flávio buktatta a tizenhatos előtt, ezért Hajdó kiállította.

65. perc: zalaegerszegi akció végén Egressyhez pattant a labda, aki tizenhárom méterről, balról emelt kapura. A menteni igyekvő Hanák csak a gólvonal mögül tudta kivágni a labdát (2-1).

68. perc: Csóka buktatta Sumudicát, ezért megkapta második sárga lapját, a játékvezető tehát kiállította.

A Borsodi Liga állása és mesterlövészei/sport/magyarfoci/20020913aborsodi.htmlMenetrend, eredmények/sport/magyarfoci/20020719aborsodi.html

A vidéki rangadón gyorsan megnyugtató előnyt szerzett a Debrecen, s aztán hiába játszott ötven percen keresztül emberelőnyben a bajnok, csak a szépítésre futotta erejéből.

Szentes Lázár (Debrecen): "Húsz percig az történt, amit elterveztem, de sajnos a kiállítás után mást kellett játszanunk, le kellett zárnunk a területeket, s minőségi futballt ettől kezdve már nem tudtunk nyújtani. De nyertünk, s ez a lényeg."

Bozsik Péter (Zalaegerszeg): "Készültünk, tudtuk, hogy egy agresszív Debrecennel fogunk találkozni, de sajnos az első tíz-tizenöt percben rosszul kezdtünk, a Loki meglepett minket. Mi rövid passzos játékra építünk, és ez nem jött be most a vehemensen támadó hazaiak ellen. Emberelőnyben sok támadást vezettünk, de nem tudtunk egyenlíteni."