Vágólapra másolva!
A VfB Stuttgart mestere, Felix Magath általában az egycsatáros formációt választja, és így volt ez az Arminia Bielefeld elleni találkozón is, azonban ez az egy csatár rögtön háromszor talált be. A mesterhármast elérő Kuranyi brazil, panamai és német útlevéllel is rendelkezik, ám már bemutatkozott a germán utánpótlás-válogatottban is.

Kuranyi 1982. március 2-án született Rio de Janeiróban, mégpedig egy német apa és egy panamai anya gyermekeként. Édesapját munkája szólította Brazíliába, és a família egészen 1997-ig itt élt. Kevin futballpályafutását a Serrano FC-ben kezdte, majd miután a család Németországba költözött, a VfB Stuttgartban folytatta karrierjét. A junior B csapattal (ami a magyar serdülőnek felel meg) bajnokságot nyert, majd a junior A-val (az ifivel) a német Kupában diadalmaskodott 2001-ben, és ezt követően felkerült a profi csapat keretéhez.

A tavalyi felkészülési időszakban olyan jó teljesítményt nyújtott, hogy rögtön az első fordulóban a kezdő csapatba került, és nem is játszott rosszul. A sérültek felépültével azonban visszakerült az amatőrök közé, a bajnokság során még négy meccsen cserélték be az élvonalban, de a Kasierslautern ellen megszerezte első találatát a legjobbak között. A mostani pontvadászatban fantasztikusan rajtolt: az Intertotó-kupában a Lille ellen az ő találata jelentette a Stuttgart továbbjutását, a Német Kupában a Paderborn ellen két gólt ért el, majd a Mönchengladbach ellen a Bundesligában is betalált.

A múlt héten az UEFA-kupában kétszer vette be az ellenfél kapuját, végül a Bielefeld ellen mesterhármast ért el. Időközben a német utánpótlás-válogatottban is bemutatkozott, noha a panamaiak is hívták, ő pedig azt állítja magáról, hogy a szíve mélyén brazil.