Vágólapra másolva!
A Kaiserslautern kiütéssel nyert a kiesési rangadón a Nürnberg ellen a német labdarúgó Bundesliga 24. fordulójában. Győzelmével a csapat elkerült az utolsó helyről, ahová ismét Lőw Zsolt csapata, a Cottbus esett vissza.

Megvillant a Bundesliga utolsó helyén álló Kaiserslautern labdarúgócsapata, amely a 24. forduló vasárnapi összecsapásán 5-0-ra lelépte a Nürnberget, s ezzel elkerült a tizenhatodik helyről, "visszalökve" oda a Cottbust. Az 5-0-s győzelem azért is meglepő, mert Eric Gerets tanítványai korábban tizenkét összecsapáson összesen lőttek tizenöt gólt a Fritz Walter-stadionban. A Werder elleni 3-0-s kupasiker ellenére a szakvezető két helyen is megváltoztatta a kezdőcsapatot, a sérült Grammozis helyett Basler került a védelem jobb oldalára (!), míg a kapuban ismét Georg Koch kapott bizalmat. A Nürnbergben az egy héttel korábbi, Wolsfburg elleni meccshez (1-1) képest annyi változás történt, hogy a sárga lapok miatt "pihenő" Stehle, Kos duó helyett Frey és Petkovic kapott bizalmat, de nem léphetett pályára a legjobb gólszerző, Ciric sem.

A félidőben Lokvenc és Klose büntetőjével már 2-0-ra vezetett a hazai együttes, a kegyelemdöfést azonban a 62. és 64. perc között kaptra meg a Nürnberg. Az ominózus időszakban Dominguez és Timm is betalált, Bjelica 88. percben szerzett találata már csak hab volt a tortán. A fordulóban az ugyancsak szerényen teljesítő Mönchengladbach Dortmund elleni sikere, valamint a Hertha 6-0-s parádéja után már meg sem lepődött senki a 'Lautern-fiesztán.

A Bundesliga állása és mesterlövészei/sport/focivilag/20030308abundesliga.htmlMenetrend, eredmények/sport/focivilag/20020809bundesliga.html

"Őrülten fontos győzelmet arattunk, ha folytatjuk ezt a remek játékot, akkor megnyugtathatom a szurkolóinkat: nem lesz semmi baj!" - nyilatkozta a mérkőzés után Mario Basler. "Megemelem a kalapom a fiúk csapatmunkája előtt" - jegyezte meg Gerets mester, s elégedett is lehet, hiszen a Kaiserslautern a tavaszi eredményeket figyelembe véve a hatodik helyen áll a képzeletbeli tabellán.

A nap másik összecsapásán a hazai pályán eddig mindössze két győzelemmel rendelkező Hannover begyűjtötte a harmadik három pontot is, az áldozat a Rostock volt, amely ugyan a 40. percben Meggle révén vezetést szerzett, végül mégis 3-1-re kikapott.

Bundesliga, 24. forduló:
Kaiserslautern - Nürnberg 5-0 (2-0)
gól: Lokvenc (19.), Klose (25., 11-esből), Dominguez (62.), Timm (64.), Bjelica (88.)

Hannover - Rostock 3-1 (2-1)
gól: Bobic (41.), Idrissou (45.), Konsztantinidisz (67.), illetve Meggle (40.)