Vágólapra másolva!
Megérkezett Debrecenbe Sabin Ilie többszörös román válogatott csatár, a spanyol első osztályú Alavésben futballozó Adrian Ilie öccse.

Sabin Ilie is bemutatkozott a román válogatottban, méghozzá négy mérkőzésen játszott együtt Popescuékkal. A 28 éves csatár Romániában a Craiova, a Brassó a Steaua Bukarest, a Dinamo Bukarest és a National Bukarest csapataiban szerepelt, Törökországban a Fenerbahce és a Kocaelispor szerződtette, Németországban pedig az Energie Cottbusban együtt futballozott Mátyussal, Sebők Vilmossal és Vincze Ottóval.

A támadó nem szeret sok időt tölteni egyetlen egyesületnél, a legtöbb klubtól gyorsan távozott. Valenciában pedig be sem mutatkozhatott, a spanyol sztárcsapat vezetői azonnal kölcsönadták egy másodosztályú gárdának, s Cottbusban is csak néhány hétig maradt.

A Borsodi Liga állása és mesterlövészei/sport/magyarfoci/20030308aborsodi.htmlÁtigazolási körkép/sport/magyarfoci/20030226atigazolasi.html

Ettől függetlenül Sabin Ilie képességeit híven jelzi, hogy az 1996-97-es szezonban a román bajnokság gólkirálya lett. Debrecenben örömmel fogadták a világjáró futballistát, hiszen Kerekes Zsombor Kínába szerződése miatt különben is szükségük volt egy támadóra. Szentes Lázár, a Loki vezetőedzője jelenleg Andorkára és Sumudicára számíthat elöl, mivel Bajzát Péter még nem teljesen épült fel sérüléséből. Ráadásul Sabin Iliét azonnal leigazolhatja a DVSC, amennyiben bebizonyosodik, hogy a román labdarúgó előző klubja, a National szerződésszegést követett el.

Sabin Ilie már együtt tréningezett a debreceniekkel, s ha a Ferencváros elleni szerdai bajnokin még nem is, de a hét végén Siófokon pályára léphet a Debrecen színeiben. A hajdúságiak két és fél évre, 2005 júniusáig akarják szerződtetni a támadót.

Bánki József