Vágólapra másolva!
Az utolsó pillanatokban szerzett Adriano-góllal győzött a Parma az olasz labdarúgó-bajnokság 26. fordulójában a Lazio ellen, amely a bajnokság során első idegenbeli vereségét könyvelhette el. A kiesés réme által fenyegetett csapatok közül a Como és a Torino is megtáltosodott, előbbi a Bolognát ütötte ki 5-1-re, utóbbi pedig a Perugia elleni mérkőzés fordította meg vesztes állásból (2-1). Az Udinese meglepetésre 2-1-re diadalmaskodott a második Inter ellen.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

Az idei bajnokságban a legtovább a Lazio labdarúgócsapata bírta ki anélkül, hogy idegenben kibírja vereség nélkül. Az olasz labdarúgó-bajnokság negyedik helyén álló együttes a 26. fordulóig remekelt, tizenkét mérkőzéséből hetet megnyert, ötször ikszelt (Brescia, Chievo, Milan, Perugia, Roma), s 21 rúgott gól mellett mindössze 11-et kapott. A csapatban egyedül Negro nem tudta vállalni a játékot, Roberto Mnacini edző nem véletlenül nyilatkozta azt a La Gazzetta dello Sportban: hiába van a játékosok lábában az isztambuli UEFA-kupa meccs fáradtsága, nyerni kell. A hazaiaknál Cesare Prandelli mester az eltiltott Mutu, Filippini kettős mellett a sérült Brighit volt kénytelen nélkülözni.

A találkozó az előjelek ellenére meglepően kezdődött, a vezetést ugyanis a Parma szerezte meg. A harmadik percben egy beívelést követően Adriano lefejelt a labdát, amely előbb Simeone kezére pattant, majd az eszmélő Cardone három méterről, estében a kapuba kotorta (1-0). A félidő ettől kezdve szinte végig hazai fölényben telt el, ám ez a mezőnymunka nem érett újabb góllá.

A Serie A állása és mesterlövészei/sport/focivilag/20030323aserie.htmlMenetrend, eredmények/sport/focivilag/20020910serie.html

A második játékrész teljesen ellenkező előjellel, de ismét góllal kezdődött. A 49. percben Claudio Lopez végezhetett el szabadrúgást a tizenhatos jobb oldali sarkától. A középre kanyarított labdára Stankovic érkezett, aki a kapunak szinte háttal állva a bal kapufára csúsztatott, ahonnan a labda a jobb sarokba vágódott (1-1). A 88. percig úgy tűnt, nem is változik az állás, s a Lazio továbbra is legyőzhetetlen marad, ám ekkor Barone távoli lövését bravúrral védte Peruzzi, a kipattanót Adriano lőtte, Peruzzi ezt is hárította, ám harmadszorra nem hibázott a brazil támadó (2-1)

A kiesés réme által fenyegetett csapatok közül a Como és a Torino is megtáltosodott, előbbi a Bolognát ütötte ki 5-1-re, utóbbi pedig a Perugia elleni mérkőzés fordította meg vesztes állásból (2-1).

Az Udinese meglepetésre 2-1-re legyőzte a BL-negyeddöntős Internazionalét. Amennyiben a milánóiak nyernek, pontszámban beérték volna a listavezető Juventust. A hétvégi kilenc mérkőzésből nyolcon a vendéglátók diadalmaskodtak.

Serie A, 26. forduló:
Roma - Piacenza 3-0 (3-0)
gól:
Cassano (10.), Delvecchio (33.), Totti (42.)
Hübner (Piacenza) a 35., Aldair (Roma) pedig a 72. percben hibázott büntetőt.

Atalanta - Chievo 1-0 (0-0)
gól:
Dabo (52.)

Como - Bologna 5-1 (1-0)
gól:
Caccia (19.), Amoruso (50., 87.), Pecchia (55.), Music (83.), illetve Meghni (51.)

Empoli - Brescia 0-0

Parma - Lazio 2-1 (1-0)
gól:
Cardone (3.), Adriano (88.), illetve Stankovic (49.)

Torino - Perugia 2-1 (0-1)
gól:
Ferrante (59., 73.), illetve Fabio Grosso (38.)

Udinese - Internazionale 2-1 (0-0)
gól: Jankulovski (49.), Iaquinta (58.), illetve Cordoba (73.)