Vágólapra másolva!
Még kétséges, hogy a liechtensteni nagyhercegségben megrendezik-e a szombatra előírt, Liechtenstein - Anglia labdarúgó Eb-selejtezőt. Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) hétfő délig adott határidőt a miniállam vezetőinek, hogy döntsenek, képesek-e garantálni a vendégek biztonságát, ám végül mégsem született megállapodás.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

Az angol válogatott terrortámadástól tart, úgy véli, Nagy-Britannia iraki háborúban való részvétele komoly veszélyt jelent számukra. A hírek szerint Vadúzban, Liechtenstein fővárosában a találkozó alatt háborúellenes tüntetésre készülnek a helyiek.

Az ország összesen hetven főállású rendőrrel rendelkezik, s bár várhatóan Ausztria és Svájc is segítségére siet, az angol, valamint az európai szövetség úgy véli, még ez is kevés lehet.

"A háború kezdete óta a biztonsági helyzet teljesen megváltozott, meg kell vizsgálni minden körülményt. Azt azonban tisztázni kell: mi szeretnénk játszani, a döntés az angoloktól függ" - nyilatkozta a Liechtensteini Labdarúgó Szövetség alelnöke, Fredi Hilti. "A tárgyalások tovább folytatódnak, talán délutánra már döntés is születik" - mondta Mike Lee, az UEFA szóvivője.

Del Piero kimaradt az olasz keretből/sport/focivilag/20030324delpiero.htmlAz Eb-selejtezők menetrendje és eredményei/sport/focivilag/20020905azebselejtezok.html

A problémát az is fokozhatja, hogy Anglia számára mindössze 900 jegyet biztosítottak a szervezők, a vadúzi Rheinpark Stadion ugyanis összesen 3548 néző befogadására alkalmas, ám várhatóan ennél jóval több szurkoló érkezik a szigetországból.

Sven-Göran Eriksson egyébként kihirdette 25-ös keretét, amelybe meghívást kapott az Everton tinisztárja, Wayne Rooney, és a Chelsea védője, John Terry, ám kimaradt a góllövőlista éllovasa, James Beattie (Southampton).

Az angol keret
kapusok: James (West Ham), Robinson (Leeds), Wright (Everton)
védők: G. Neville (Manchester United), Mills (Leeds), Bridge (Southampton), Ferdinand (Manchester United), Campbell (Arsenal), Southgate (Middlesbrough), Woodgate (Newcastle), Terry (Chelsea).
középpályások: Beckham (Manchester United), Scholes (Manchester United), Butt (Manchester United), Gerrard (Liverpool), Murphy (Liverpool), Dyer (Newcastle), Jenas (Newcastle), Hargreaves (Bayern München), Lampard (Chelsea)
csatárok: Owen (Liverpool), Heskey (Liverpool), Vassell (Aston Villa), Jeffers (Arsenal), Rooney (Everton).