Vágólapra másolva!
Az EFE spanyol hírügynökség szerint valószínűleg Carlos Queiroz, a Manchester United másodedzője lesz Vicente del Bosque utódja a Real Madrid labdarúgócsapatának kispadján. A hírek szerint a fővárosi klub irányítói már tárgyaltak a portugál szakemberrel. 

Sir Alex Ferguson jelenlegi segítője 50 éves, Mozambikban született. Irányításával a portugál junior válogatott 1989-ben és 1991-ben világbajnok lett, többek között Luis Figo, Ruí Costa és Joao Pinto vezérletével.

A tréner 1991 és 1994 között a felnőtt válogatott szövetségi kapitánya volt, majd a Sporting Lisboánál, később az Egyesült Államokban és Japánban dolgozott. Három éve a dél-afrikai válogatotthoz került, ahonnan tavaly márciusban, 81 nappal a világbajnokság kezdete előtt távozott.

A Real Madrid vezetősége - egy nappal azután, hogy a csapat megnyerte történetének 29. bajnoki címét - hétfőn úgy döntött: nem hosszabbítja meg Vicente del Bosque június 30-án lejáró szerződését.

Az edzőn kívül már az is biztos, hogy a gárda "nagy öregje", a spanyol válogatott Fernando Hierro is elhagyja a vasárnap bajnokságot nyert Real Madridot. A rutinos védőt az idény során rengeteget bírálták a szurkolók és a szakmabeliek, akik szerint Hierro gyorsasága igencsak megkopott, és az idény során túl sok gólt kapott a Real.