Vágólapra másolva!
Szieben László, a Magyar Labdarúgó Liga (MLL) igazgatója szerint több televíziós társaság is érdeklődik a hazai NB I-es mérkőzések közvetítése iránt. Az egyik a Hálózat TV, amelynek vezérigazgatója, dr. Gáti Zoltán sajtóközleményben jelezte, vállalná, hogy Magyarországon eddig egyedülálló módon az Arany Ászok Liga valamennyi mérkőzését közvetítené felvételről, valamint 60 perces összefoglalót is sugározna.

Annak ellenére, hogy az MTV kuratóriuma szeptember 18-i ülésén egyhangúlag elutasította az Arany Ászok Liga mérkőzéseinek közvetítéséről szóló szerződéstervezetet, több televíziós csatorna jelezte érdeklődését a Magyar Labdarúgó Ligánál. Szieben László, a liga igazgatója ugyan nem kívánta megnevezni ezeket az orgánumokat, a szerkesztőségünkbe eljuttatott sajtóközleményből kiderül, az egyik érdeklődő a Hálózat TV.

A helyi televíziók összefogásával létrejött Hálózat TV 2003. szeptember 24-én ajánlatot tett a hazai bajnoki közvetítésére. Dr. Gáti Zoltán, a Hálózatos Televíziók Rt. vezérigazgatója az ajánlatról annyit árult el, a Hálózat TV vállalná, hogy Magyarországon eddig egyedülálló módon az Arany Ászok Liga valamennyi mérkőzését közvetítené felvételről, valamint 60 perces összefoglalót is sugározna.

A Hálózat TV adása jelenleg 35 sugárzó és 30 kábeles műsorszolgáltató, valamint 576 műsorelosztó fejállomásának hálózatán fogható, kódolatlan formában. Összesen mintegy 6,5 millió ember láthatja a Hálózat TV programját.


Az Arany Ászok Liga hét végi fordulójából egyébként ismét két mérkőzés kerül a képernyőre, s akárcsak legutóbb, ezúttal is a Magyar ATV közvetítheti a találkozókat. Pénteken az MTK-Békéscsaba, míg vasárnap a Debrecen-Ferencváros összecsapást láthatják élőben a tv-nézők.