Vágólapra másolva!
Az Eb-selejtezők-, majd az UEFA-kupameccsek dömpingje után ismét a bajnoki küzdelmeké lesz a főszerep az európai fociéletben. A Primera Divisiónban két BL-résztvevő, a Celta és a Real Madrid csap össze, míg a Premiership Arsenal-Chelsea rangadót hoz. A Serie A csúcsmeccse a Roma-Parma összecsapás lesz, míg a Bundesligában magyar rangadó, Werder-Hertha összecsapás következik.

A Real Madridnak minden tudására szüksége lesz, ha ponttal vagy pontokkal akar távozni Vigóból, márpedig a királyi gárda számára mindig és mindenhol a győzelem az egyetlen elfogadható eredmény.

A másik tradicionális spanyol nagycsapat, a Barcelona a hétközi, Puchov elleni 8-0-s UEFA-kupasiker után fogadja a Deportivót. A galíciaiak nyilván nagyobb ellenállást fejtenek ki, mint a szlovák Matador, így mindenképpen változatos, nagy csatára van kilátás.

Említést érdemel még a vasárnap késő esti sevillai rangadó a két ősi rivális, a Betis és az FC Sevilla között: a két csapat meccsei ha magas színvonalú játékot nem is mindig hoztak, óriási csatát, és nem egyszer utcai csatákba torkolló szurkoló rendbontást viszont igen. Csak remélni lehet, hogy a mostani összecsapás kizárólag a futballról szól majd.

A Premiership csúcsrangadóját a Highburyben vívják, ahol az Arsenal a Chelsea-t fogadja. Amennyiben az Ágyúsok tartani tudják az Inter elleni BL-meccset követően felfelé ívelő formájukat, úgy legyőzhetik Abramovics társulatát, ebben az esetben pedig a vesztett pontok tekintetében is átveszik a vezetést a tabellán. A további összecsapások közül izgalmasnak ígérkezik a Leeds-MU, valamint a Portsmouth-Liverpool összecsapás.

Csődközelben a Roma

Nehéz anyagi helyzetbe került az AS Roma labdarúgócsapata: a 2001-es olasz bajnok adóssága 104,7 millió euró. A La Gazzetta dello Sport című sportnapilap úgy tudja, hogy a klub 4 havi fizetéssel tartozik a játékosoknak, s ez az összeg 16 millió euróra rúg. Az olasz sajtó szerint az AS Roma csak törzstőkeemeléssel kerülheti el a csődöt, vagy el kell adnia sztárjátékosait, akik közül a legtöbbet Francesco Tottiért kapná.



A Bundesliga "magyar rangadóval" folytatódik: a Lisztes Krisztiánnal felálló Werder a Szabics Imrét a soraiban tudó Stuttgartot fogadja. Mindkét csapat nagyszerűen szerepel a bajnokságban, a Werder vezet, a Stuttgart veretlenül harmadik, így kiélezett, nagy csatára van kilátás.

A forduló nagy kérdése, hogy megszerzi-e végre első győzelmét a Hertha: a berliniekre mindenesetre nagyon nehéz feladat vár, hiszen a második helyen tanyázó Leverkusent fogadják Királyék.