Vágólapra másolva!
Meglepetésre a vb-címvédő Brazília csak döntetlent játszott Peruban a 2006-os németországi labdarúgó-világbajnokság dél-amerikai selejtezőjének harmadik fordulójában.

Dél-Amerika, vb-selejtezők, 3. forduló
Peru - Brazília 1-1 (0-1)
Lima, Monumental-stadion, 80 ezer néző
vezette: Oscar Ruiz.
Peru: Ibánez - Soto, Galliquio, Rebossio, Hidalgo (Salas 52.) - Solano, Ciurlizza, Palacios (García 74.), Jayo - Pizarro, Mendoza
Brazília: Dida - Cafú, Roque Junior, Lucio, Junior - Emerson (Renato 62.), Zé Roberto, Gilberto Silva, Kaká (Alex 74.) - Rivaldo (Luis Fabiano 81.), Ronaldo
gól: Solano (59.), illetve Rivaldo (21., 11-esből)

Nem bírt Limában a házigazda Peru labdarúgó-válogatottjával a világbajnok brazil csapat, amely a 2006-os világbajnokság kvalifikációs sorozatában csupán 1-1-es döntetlent ért el.

Pedig a brazilok Rivaldo büntetőjével az első félidőben megszerezték a vezetést, de a hazaiak a Newcastle United játékosa, Nolberto Solano révén az 59. percben egyenlítettek. Meg kell említeni, hogy a braziloknál Roberto Carlos mellett nem vállalhatta a játékot Ronaldinho sem, aki még a Barcelona színeiben a Betis elleni bajnokin szenvedett izomhúzódást.

"Rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, csak az első félidőben 3-0-ra kellett volna vezetnünk" - nyilatkozta bosszúsan a találkozót követően Carlos Alberto Parreira brazil szövetségi kapitány.

"Nagyon gyengén játszottunk, csak Peru nyújtott elfogadható teljesítményt. A válás előtt álló Ronaldót szinte észre sem lehetett venni" - mondta a korábbi futballcsillag, jelenleg tévékommentátorként dolgozó Falcao. Az Estado című napilap tömören fogalmazott: "elfogadhatatlan", s kiemelte, hogy Ronaldo az idei 7 válogatott mérkőzésen mindössze egyszer talált a kapuba.

Meglepő módon Rivaldo azonban elégedett volt: "Majd megőrülök a boldogságtól" - lelkendezett az AC Milanban rendre mellőzött klasszis, aki a tavalyi vb óta először volt eredményes hazája színeiben. A 18 fordulóból álló sorozat 4. játéknapján, szerdán a brazilok Uruguay válogatottját fogadják.

az állás:
1. Argentína 7 pont (8-2)
2. Brazília 7 (4-2)
3. Uruguay 6 (8-5)
4. Paraguay 6 (7-6)
5. Peru 4 (6-4)
6. Chile 4 (5-5)
7. Ecuador 3 (3-3)
8. Bolívia 3 (4-8)
9. Venezuela 3 (1-5)
10. Kolumbia 0.

[origo]