Vágólapra másolva!
Nem a Világkupa döntője volt az egyetlen nemzetközi finálé a hét végén, hiszen Afrikában eldőlt a Bajnokok Ligája sorsa, a trófeát a nigériai Enyimba Rangers nyerte meg, sporttörténelmet írva. Skóciában a Celtic sorozatban 15. győzelmét aratta, a Rangers viszont kikapott. A franciáknál immár nyolc pontra nőtt a Monaco előnye, míg a PSG feljött a harmadik helyre.

A nigériai labdarúgás, amely válogatott szinten évtizedek óta meghatározó a fekete kontinens futballjának, végre klubsikernek is örülhetett, az Afrikai Bajnokok Ligáját a nigériai Enyimba Rangers nyerte meg, annak ellenére, hogy a döntő visszavágóján 1-0-s vereséget szenvedett az egyiptomi Iszmailia otthonában.

Az első meccsen az Enyimba két héttel ezelőtt 2-0-s győzelmet aratott, így jó esélyekkel várhatta a hét végi mérkőzést, ugyanakkor figyelmeztető jel lehetett a számára, hogy a BL csoportmérkőzései során 6-1-es vereséget szenvedett az egyiptomiaktól.

A mérkőzés a legújabbkori afrikai hagyományokhoz híven nem telt el botrány nélkül, a játékvezetőnek, a madagaszkári Eddy Maillettnek nem nagyon sikerült kézben tartania a meccset. Az első botrányos jelenet a 27. percben alakult ki, amikor a bíró egy erősen vitatható tizenegyest adott a hazaiaknak, a vendégek természetesen gőzerővel tiltakoztak, és több perc is eltelt, amíg Hoszni Abd Rabbu végre elvégezhette a büntetőt, amit értékesített is.

Az Iszmailiának azonban nem sikerült még egyszer feltörnie a vendégek védelmét, és az utolsó percekben a hazaiak el is veszítették önuralmukat: kisebb tömegverekedés tört ki a pályán, a játék körülbelül hat percig állt, amíg ismét folytatni lehetett a találkozót. Eközben a lelátón is elszabadult a pokol, mivel az egyiptomi drukkerek nem nézték valami jó szemmel a nigériai szurkolók örömtáncát.

A lefújást követően még vagy félórába telt, amíg annyira rendet lehetett teremteni, hogy a FIFA elnöke, Sepp Blatter átadja a trófeát a nigériai csapatnak. Az Enyimba Rangers egyébként a győzelemmel 950 ezer dollárt is zsebre tehetett, míg a Nigériai Labdarúgó-szövetség ötvenezer dollárral lett gazdagabb.