Vágólapra másolva!
Szerdán a negyeddöntőkkel folytatódik a labdarúgó Magyar Kupa, s a párosítás alapján biztos, hogy lesz alsóbb osztályú együttes a legjobb négy között. Lőrincz Emil, a Bodajk edzője szerint a Fradi sem mehet biztosra az NB I B-s csapat ellen.

Egyetlen helyszínen kerül sor élvonalbeli csapatok találkozójára: a döntőnek is otthont adó Zalaegerszegen a hazaiak az esélyesebbek, pedig jelenleg csak az utolsó helyen állnak az Arany Ászok Ligában.

A volt szövetségi kapitány Gellei Imre gárdája ugyanis alaposan megerősödött a télen, s főpróbája is sikerült, a Ferencváros elleni idegenbeli 0-0 még akkor is jó eredmény, ha a zöld-fehérek messze voltak csúcsformájuktól. A Videoton két vereséggel kezdte a tavaszi szezont, így javulnia kell, ha a négy közé akar jutni.

Az NB III-as Tuzsér SE már eddig is remekül teljesített, s bízhat abban, hogy a másodosztályban éllovas Budapest Honvéd "tétmeccshiányban" szenved. A fővárosiak tudniillik idén még nem játszottak bajnokit a pályák rossz állapota miatt.

Az Illovszky Rudolf-stadionban is nagy csata várható, bár egyik résztvevő sincs csúcsformában. A Budapesti Vasas hazai pályán a BKV Előrétől, míg a Matáv-Sopron idegenben a Győri ETO FC-től kapott ki a hétvégén.

Magyar Kupa, negyeddöntők:
Tuzsér SE (NB III.) - Budapest Honvéd (NB I/B) 14.30
Bodajk FC (NB I B) - Ferencváros 14.30
Zalaegerszegi TE - Videoton FCF 17.00
Budapesti Vasas (NB I B) - Matáv-Sopron 17.30

A továbbjutás egyetlen találkozón dől el, döntetlen esetén hosszabbítás (amelyben nincs aranygól), majd tizenegyesrúgások döntenek. A következő kör, azaz az elődöntők sorsolását csütörtökön, 15 órakor rendezi az MLSZ Magyar Kupa-bizottsága a szövetség tárgyalótermében.

(MTI)