Vágólapra másolva!
A Debrecen hazai pályán 2-0-ra nyert az Újpest ellen a labdarúgó Arany Ászok Liga 23. fordulójának záró mérkőzésén, s a második helyre lépett előre a tabellán.

Felsőház:
Debreceni VSC-MegaForce - Újpest FC 2-0 (1-0)
Debrecen, 4000 néző
vezette: Fábián
Debrecen: Tomic - Bernáth, Éger, Flávio Pim, Nikolov - Dombi, Sándor T. (Kiss Z. 60.), Habi, Halmosi (Balog Zs. 80.) - Bajzát (Madar 61.), Bogdanovic
Újpest: Vlaszák - Simek, Nagy G., Juhár, Vanczák - Polonkai, Erős K. (Kiss Z. 73.), Farkas B., Tóth N. - Rajczi (Feczesin 46.), Bükszegi (Sándor Gy. 46.)
gól: Vanczák (37., öngól), Bogdanovic (62.)
sárga lap: Juhár (3.), Simek (15.), Nagy G. (77.)

31. perc: bal oldali újpesti szöglet után nagy kavarodás alakult ki a hazaiak kapuja előtt, ám előbb Bernáth tisztázott a gólvonalról, majd a felső kapufa mentett.

37. perc: Halmosi jobbról, az újpesti térfél közepéről ívelt szabadrúgást a kapu elé, Flávio Pim érkezett, de megelőzte őt Vanczák és az újpesti védő lábáról saját kapujába pattant a labda, öngól (1-0).

62. perc: Madar 18 méteres, ballábas lövését Vlaszák még védte, ezután a kipattanó labdát Halmosi a berobbanó Bogdanovic elé fejelte, a szerb csatár pedig 5 méterről nem hibázott (2-0).

86. perc: Madar lövése megpattant Bogdanovicon, és a labda a bal alsó sarokban kötött ki. Fábián játékvezető szerint azonban lesen állt a debreceni csatár, így középkezdés helyett szabadrúgással jöhettek a vendégek.

A hazaiak kezdtek támadóbb felfogásban, ám a mérkőzés elején az újpestiek könnyedén őrizték a számukra értékesnek tűnő döntetlent. Aztán fél óra elteltével előrébb merészkedtek a vendégek, akadt egy nagy helyzetük is, ám a DVSC éppen ebben az időszakban szerezte meg a vezetést egy szabadrúgás után.

A hátrányba került újpestiek hatalmas elszántsággal folytatták a szünet után a játékot, így remek iramú mérkőzés alakult ki. A vendégek egyre többször nyíltak ki, így a DVSC újabb gólt szerezhetett, ám a lila-fehérek ezután sem adták fel, ennek köszönhetően küzdelmes, jó 90 percet láthatott a közönség.

(MTI)