Vágólapra másolva!
Ismét kínos vereséget szenvedett a Manchester United együttese az angol labdarúgó-bajnokságban. Sir Alex Ferguson Vörös Ördögei ezúttal az újonc Portsmouth otthonában kapituláltak, így mind nehezebb helyzetbe kerülnek a közvetlen BL-indulást jelentő második helyért folytatott harcban. Meglepetésre a Liverpool és a Chelsea sem bírt ellenfelével, a két élcsapat egyaránt 0-0-t játszott hazai pályán.

Az összecsapás gyakorlatilag az első perctől az utolsóig a vendégcsapat fölényét hozta, azonban a MU-tól szokatlanul ötlettelen, egysíkú játék nem vezetett eredményre a legnagyobb erényként a lelkesedést felvonultató Redknapp-banda ellen.

Az első félidő egyetlen igazi Portsmouth-helyzete aztán gólt eredményezett: a 37. percben Aiyegbeni használta ki a vendégvédelem bizonytalankodását, Stone elé birkózta a labdát, az egykori válogatott középpályás pedig a kivetődő Carroll felett a hosszú sarokba emelte.

A második játékrészben szinte felbillent a pálya, a vendégek menedzsere Ronaldót és Fletchert is pályára küldte az egyenlítés érdekében, a hazaiak azonban Hislop kapussal az élen állták manchesteri rohamokat, sőt, egy-két kontrával alaposan összekuszálták a MU hátsó alakzatát.

Saháéknak végül nem sikerült az egyenlítés, így a MU már csak a Chelsea hátát nézheti, míg a Pompey elképzelhető, hogy bentmaradást érő három ponttal lett gazdagabb.

Premiership, 34. forduló:
Portsmouth - Manchester United 1-0 (1-0)
gól:
Stone (37.)

Blackburn -Leicester 1-0 (1-0)
gól:
Dabizas (42., öngól)

Bolton - Tottenham 2-0 (1-0)
gól:
Ivan Campo (7.), Pedersen (65.)

Charlton - Birmingham City 1-1 (0-0)
gól:
Holland (87.), illetve Morrison (84.)

Chelsea - Everton 0-0

Liverpool - Fulham 0-0

Manchester City - Southampton 1-3
gól:
Anelka (78.), illetve Beattie (34.), Phillips (55., 81.)

Wolverhampton - Middlesbrough 2-0
gól:
Cort (28.), Camara (62.).

Premiership: dobogósok a kiesőjelöltek ellen/sport/focivilag/20040416azosi.html?pIdx=1