Vágólapra másolva!
Csütörtökön folytatódik a labdarúgó UEFA-kupa: ezúttal a két elődöntő visszavágóira kerül sor. A két héttel ezelőtti Newcastle-Marseille és Villarreal-Valencia összecsapásokon nem született gól, így mind a négy együttes megőrizte esélyét arra, hogy bekerüljön a május 19-ei göteborgi fináléba.

A francia bajnokságban hetedik helyen álló OM számára nagy előnyt jelenthet a hazai pálya, hiszen a világ egyik legfanatikusabb szurkolótábora nyilván minden segítséget megad a győzelemhez. Az viszont nehezítheti a marseille-iek dolgát, hogy a 0-0 kivételével bármennyi gólt hozó döntetlen esetén már a vendégek örülhetnek.

Az Olympique legnagyobb sztárja, Didier Drogba optimistán várja az összecsapást. "Külön motivációt jelent, hogy a drukkerek sokat várnak tőlem, azt szeretnék, ha döntős szerepléshez segíteném a csapatot" - jelentette ki a csatár. "Bízom abban, hogy a Newcastle-ben sérülés miatt hiányzó Steve Marlet visszatér, mert az első meccsen is szükségünk lett volna a játékára. Ő képes arra, hogy felgyorsítsa a játékunkat, ráadásul nyugalmat is kölcsönöz a jelenléte."

Az angolok még két fronton harcolnak, a Premiershipben a BL-selejtezőt érő negyedik hely számukra a cél, csütörtökön pedig a döntőbe jutás. "Nagyszerű lenne, ha mindkét reményünk teljesülne" - mondta a védelemben a sérült Jonathan Woodgate-et helyettesítő Titus Bramble.

Marseille-ben semmiképpen sem vár könnyű este a szigetországiakra, mert a válogatott hátvéd mellett Jermaine Jenas, Craig Bellamy, Kieron Dyer és valószínűleg Laurent Robert sem léphet pályára, pedig valamennyien a kulcsemberek közé tartoznak Sir Bobby Robson gárdájában.