Vágólapra másolva!
Spanyolországi és portugáliai légióskodása után újra itthon van Horváth Ferenc, aki szakmailag igen, anyagilag viszont kevésbé sikeres évet tudhat maga mögött. A 31 éves centert ugyanis bár a spanyol Almeira együttesében abszolút elismerték, fizetni nem tudták, így került az ugyancsak másodosztályú portugál Estorilhoz, ahol fel is jutott a gárda, ám itt is rengeteg pénzzel tartoznak a magyar futballistának, aki ezek után érthető, hogy továbbállt. Horváth Ferencet egykori egyesülete, a Ferencváros, továbbá a ciprusi Omonia Nicosia is szívesen szerződtetné, erről és az elmúlt egy évről kérdeztük.

- Ha megengedi, egyből a közepébe vágnék: tehát a Fradi, vagy az Omonia Nicosia lesz a következő klubja?
- Ne haragudjon, de erről még korai lenne beszélnem. Legkésőbb a jövő héten minden eldől.

- Akkor azt árulja el, miért jött el Estorilból?
- Mert rengeteg pénzzel tartoznak a mai napig is, különben nem hagytam volna ott a klubot, mivel jó volt a csapat, remek társaságban futballozhattam és a várost is megkedveltük a családdal.

- Titok, hogy mennyivel adós a portugál klub önnek?
- Nem titok, félévi prémiummal, kéthavi fizetésemmel és a feljutási pénzzel tartoznak nekem. Azért ez nem kis összeg, pedig az élvonalba jutással nagy örömet okoztunk a szurkolóknak.

- Önmaga intézi az átigazolását, netán a menedzsere?
- Utóbbi, hiszen Bognár Györgyben eddig is megbíztam, elégedett voltam vele, azaz, továbbra is korrekt a kapcsolatunk.

- A válogatottságról teljesen lemondott már?
- Úgy érzem, kevés esélyem van odakerülni, noha éppen a napokban néztem az Eb-n szereplők névsorát, amelyben feltűnt, hogy Chapuisat 35 évesen is a svájciak egyik legfontosabb futballistája. Ha őt veszem alapul talán nem is annyira elkeserítő a helyzetem a válogatottság ügyében, persze tudom jól, a magyar futball sajátos világát sohasem szabad más országokéhoz hasonlítani.

Bánki József