Vágólapra másolva!
Az Arany Ászok Liga 24. fordulójának felsőházi mérkőzésein a Debrecen Sopronban győzött 3-2-re, míg a Siófok Újpestről vitt el egy pontot. Az alsóházban a Zalaegerszeg továbbra sem kapott még ki bajnokin Gellei Imre vezetésével, a pécsi Kerekes triplája pontszerzést jelentett Fehérvárott.

Arany Ászok Liga, 24. forduló, felsőház:
Matáv-Sopron - Debreceni VSC-MegaForce 2-3 (2-3)
Sopron, 3400 néző
vezette: Megyebíró
Matáv-Sopron: Hajdu - Grósz (Baumgartner 82.), Lambulic, Pető, Hanák - Lazic, Bagoly, Fehér (Muzslay 70.) - Sifter (Pintér a szünetben), Vasas - Tóth M.
Debreceni VSC-MegaForce: Tomic - Balog, Éger, Szekeres - Bernáth (Kiss 57.), Vincze, Madar, Nikolov, Halmosi - Bogdanovic (Szatmári 57.), Andorka (Bajzát 74.)
gól: Tóth M. (28., 43. a másodikat 11-esből), illetve Andorka (20., 35.), Bernáth (29.)
sárga lap: Vasas (16.), illetve Madar (8.), Vincze (51.), Nikolov (79.), Tomic (88.)

20. perc: Bogdanovic ugratta ki Madart, aki a 16-oson belül a rossz ütemben kifutó Hajdut megelőzve középre emelte a labdát, amelyet Andorka közvetlen közelről a kapuba fejelt (0-1).

28. perc: Hanák bal oldali beadása után Tóth M. 12 m-ről Tomic kapujának bal oldalába fejelt (1-1).

29. perc: Bogdanovic ugratta ki a bal oldalon kilépő Halmosit, aki élesen keresztbe lőtte a labdát a soproni kapu előtt, és a túloldalon Bernáth 6 m-ről becsúszva a bal felső sarokba lőtt (1-2).

35. perc: Bernáth adott középre jobb oldalról, a pontos labdát a berobbanó Bogdanovic rosszul vette át, de szerencséjére csapattársa, Andorkának érkezett és 8 m-ről, félmagasan a jobb sarokba bombázott (1-3).

43. perc: jobb oldali beadást követően Sifter Tóth M. elé fejelte a labdát, aki a debreceni kapu előterében kitűnően fedezte azt, majd amikor lőni készült, Szekeres lerántotta. A megítélt büntetőt a sértett a jobbra mozduló Tomic mellett laposan a kapu bal oldalába helyezte (2-3).

53. perc: soproni akció végén Tóth M. tálalt Fehér elé, aki hatalmas gólhelyzetben kilépett, de 8 m-ről a kapu fölé emelt.

55. perc: Bogdanovic tálalt az előretörő Andorka elé, aki egyedül tört Hajdu kapujára, ám lövés helyett kivárt és a soproni kapus felszedte előle a labdát.

Jó iramú mérkőzést játszott a két csapat, főleg az első félidő hozott helyenként látványos játékot. A második játékrész elején egy-egy hatalmas gólhelyzet maradt kihasználatlanul és ezt követően hiába tett meg mindent az egyenlítés érdekében a Sopron, a vendégek megtartották minimális előnyüket. A Debrecen a jobb helyzetkihasználásának köszönhette a győzelmet.