Vágólapra másolva!
Természetesen a világbajnoki selejtezők állnak a középpontban a világválogatottnál is, az álomtizenegyben csupa olyan futballista szerepel, aki a hét végi kvalifikációs mérkőzéseken nyújtott kiemelkedő teljesítményt. Érdekesség, hogy a védelemben három dél-afrikai focista is helyet kapott, míg a többi játékos Európából került ki.
Nir Davidovich (Izrael): A hétvége egyik legnagyobb meglepetése az izraeliek pontszerzése volt Franciaország ellen. A gallok ugyan nem játszottak valami jól, a szentföldiek pedig remekül védekeztek, de Henryéknak azért így is megvoltak a ziccereik, azonban a vendégek portása, Davidovich remek formában védett. Különösen Makelele közeli lövésénél és Henry próbálkozásánál kellett nagy bravúrt bemutatnia.
Fabrizio Coloccini (Argentína): Az argentin gárdából két világklasszis védő, Walter Samuel és Roberto Ayala is hiányzott sérülés miatt a Peru elleni meccsen, de a hátsó alakzat így is remekül állt a lábán. Coloccini egyszer ugyan megúszott egy piros lapot, amikor durván megrúgta ellenfelét, de ezen kívül kiválóan futballozott, ráadásul ő szerezte a vezetést jelentő találatot.Carlos Gamarra (Paraguay): A paraguayi gárda jelenleg a harmadik helyen áll a selejtezősorozatban, vagyis jó esélye van a kijutásra. A hétvégén ismét a veterán középhátvéd, Gamarra volt a főhős. A védő a Venezuela elleni összecsapáson nem csak fő feladatát látta el, hanem ő szerezte a mindent eldöntő találatot is egy szögletet követően.Roque Júnior (Brazília): A selecao a leggyengébb dél-amerikai válogatott ellen lépett pályára, és Bolívia legyőzése nem is okozott túl nagy gondot a csapatnak. A sok remek teljesítmény közül a középhátvéd Roque Júniorét érdemes kiemelni, aki hiba nélkül játszott a hátsó alakzatban, és többször is jól ment előre, a második gól eredményező tizenegyest például ő harcolta ki. Adrian Aliaj (Albánia): A friss Európa-bajnok görög válogatott vereséggel nyitott az albánok ellen, és a szkipetárok számára ez a találkozó különösen fontos volt. A hazai pályán kiválóan szereplő albán gárda valósággal lerohanta ellenfelét, és később remekül védekezve megőrizte előnyét. A mérkőzés egyik legjobbja az albán balhátvéd, Aliaj volt, aki nem csak a védekezésből vette ki a részét, hanem ő szerezte csapata második találatát.
Andy Reid (Írország): Az írek Ciprust fogadták Dublinban, és meglehetősen könnyedén sikerült nyerniük. A 3-0-s végeredményt hozó találkozón a jobbszélső Reidet választották meg a mezőny legjobbjának, a középpályás szinte akkor ment el a jobb oldalon, amikor csak akart, és ő érte el a második találatot.Milenko Acimovic (Szlovénia): A szlovénoknál generációváltás történt, az új szakvezető, Brane Oblak már nem számol a legnagyobb sztárral, Zlatko Zahoviccal, valamint a korábbi csapatkapitánnyal, Miran Pavlinnal sem, de a nagy öregek közül Acimovic azért megmaradt, és megmutatta, hogy rá lehet számítani. A középpályás mesterhármast vágott Moldova ellen, és szinte egymaga nyerte meg a vébéselejtezőt.Daniele de Rossi (Olaszország): A squadra azzurra is megnyerte első vébéselejtezőjét, még ha nehezen is, igaz, Marcello Lippi csapatából rengeteg sztár hiányzott. A karmesteri pálcát például nem Del Piero vagy Totti, hanem a fiatal De Rossi kapta meg, aki remekül élt a lehetőséggel: kiválóan mozgatta az olasz csapatot, és ő szerezte a gárda egyenlítő találatát. Cristiano Ronaldo (Portugália): A luzitánok idegenbeli győzelemmel kezdték a selejtezősorozatot, ráadásul egy Eb-résztvevő ellen, még ha a lettek nem is számítanak élcsapatnak Európában. A rigai meccs hőse Cristiano Ronaldo volt, aki egy gólpasszal és egy góllal vette ki a részét a győzelemből, megmutatva, hogy nem véletlenül tartják klasszis futballistának.
Zlatan Ibrahimovic (Svédország): A skandináv támadónak jó hete volt: kedden sikerült klubot váltania, és az Ajax Amsterdamból a Juventusba szerződött, a hét végén pedig a Málta elleni vébéselejtezőn alaposan kitett magáért, hiszen egymaga négyszer volt eredményes. Márpedig ez hatalmas teljesítménynek számít bármilyen csapat ellen, különösen egy tétmérkőzésen.Dimitar Berbatov (Bulgária): A bolgár együttes nagyon fontos győzelmet szerzett Izland otthonában, aminek értékét csak növeli, hogy az északiak a múlt hónapban hazai pályán Olaszországot is legyőzték. A meccs hőse bolgár részről Berbatov volt, aki két góljával kulcsszerepet vállalt a három pont begyűjtésében.