Vágólapra másolva!
Az éllovas PSV Eindhoven a papírformát igazolva 2-0-ra nyert a Vitesse pályáján a holland labdarúgó-bajnokság 13. fordulójában, Fehér Csaba nem lépett pályára a vendégeknél.

A találkozót negyedórára félbe kellett szakítani, amikor a 62. percben Michael Dingsdag kiállítása miatt megfogyatkoztak a hazaiak. Ekkor ugyanis a közönség haragja a játékvezetőre zúdult, s a verbális agressziót csak nehezen lehetett megfékezni, ebben a Vitesse-játékosok játszottak főszerepet.

A játéknap szenzációját a Groningen okozta, ugyanis Erik Nevland duplájának köszönhetően 2-1-re nyert az UEFA-kupában a Ferencvárossal azonos csoportban szereplő Feyenoord otthonában. A hazaiak kapujában Babos Gábor állt.

A Willem II vendégeként 1-0-s sikert aratott a NAC Breda, amelyben Pető Tamás nem szerepelt. Az Ajax még szombaton 5-0-ra nyert a Graafschap otthonában, míg a második helyezett AZ Alkmaar a Waalwijk ellen könnyedén nyert 3-0-ra. A Roda 1-1-et játszott a Den Haaggal: a hazaiaknál Bodor Boldizsárt a 71. percben lecserélték, míg Bodnár László a 46. percben lépett pályára.

Holland labdarúgó-bajnokság, 13. forduló:
Vitesse Arnhem - PSV Eindhoven 0-2
Feyenoord - Groningen 1-2
Den Bosch - NEC Nijmegen 0-0
Willem II Tilburg - NAC Breda 0-1
Twente Enschede - Utrecht 0-1
Graafschap - Ajax Amsterdam 0-5
RBC Roosendaal - Heerenveen 1-3
AZ Alkmaar - RKC Waalwijk 3-0
Roda JC - Den Haag 1-1

Az élcsoport:
1. PSV Eindhoven 35 pont
2. AZ Alkmaar 30
3. Feyenoord 26
4. Ajax Amsterdam 25

Az UEFA-kupában az FTC-vel - a Feyenoordhoz hasonlóan - szintén egy csoportban szereplő Basel kiesett a svájci kupából, miután az idegenben megvívott nyolcaddöntőben büntetőpárbajban alulmaradt a szintén élvonalbeli Thunnal szemben. A vendégek a 68. percben Rossi góljával egyenlítettek, de a 11-es párbajt 4-3-ra a hazaiak nyerték. A svájci bajnokság listavezetője december elsején a Puskás Ferenc-stadionban lép pályára László Csaba együttese ellen.

[origo]/(MTI)