Vágólapra másolva!
Londoni jelentések szerint (BBC) Arjen Robben, a Chelsea 21 éves holland csatára valószínűleg már nem játszhat ebben az idényben. Robben a szombati, Bukarestben játszott Románia-Hollandia (0-2) mérkőzés 21. percében lesántikált a pályáról vádliját fájlalva, s már nem is tért vissza.

"Robbennek valami rejtélyes sérülése van, az orvosok egyelőre nem tudták kideríteni a mibenlétét. Mindenesetre a helyzet nem túl biztató, Arjen biztos, hogy nem játszhat szerdán Örményország ellen, s az is lehet, hogy vége a szezonjának" - jelentette ki Marco van Basten, a holland válogatott szakvezetője.

Robben egy fokkal bizakodóbb: "Én azért remélem, hogy idén tavasszal még pályára léphetek, de az biztosan nem Örményország ellen lesz. Tény, hogy egyre jobban aggaszt a makacs vádlisérülésem."

Robben éppen a Románia elleni meccsen tért vissza a válogatottba egyhónapos sérüléséből, amit két törött csont okozott a bal lábfejében. A román-meccs előtt mindössze 15 percet játszott klubcsapatában, a Chelsea-ben március 19-én, a Crystal Palace ellen, csereként.

Ha Robben nem játszhat a Bayern München elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntőn, az óriási csapást jelenthet a londoniaknak. Mióta Robben a nyáron 12 millió fontért a Stamford Bridge-re érkezett, pazar formában futballozott, s egy csapásra közönségkedvenc lett.

Ch. Gáll András

Romániában nyertek a hollandokhttp://www.origo.hu/sport/focivilag/20050326angol.html?pIdx=1