Vágólapra másolva!
Lothar Matthäus, a magyar labdarúgó-válogatott német szövetségi kapitánya legalább 2008-ig szeretne Magyarországon maradni. Ez derült ki a 150-szeres német válogatott szavaiból, amelyek az új müncheni futballstadion, az Allianz Arena első tesztelése után hangzottak el.

Matthäus kijelentette, hogy jelenleg nem érdekli edzői állás a Bundesligában. "Még ha természetesen jól is esik, ha a nevem mindig szóba kerül. Van azonban feladatom, s annak eleget akarok tenni" - jelentette ki.

Matthäus abban az esetben is Magyarországon szeretne maradni, ha a válogatott nem jut ki a 2006-os németországi világbajnokságra. "Akkor ott lesz a következő cél, a 2008-as osztrák-svájci rendezésű Európa-bajnokság" - közölte Matthäus, aki játékosként öt világbajnokságon vett részt, s 1990-ben csapatkapitánya volt a világbajnokságot nyert Nationalelfnek.

A magyar válogatott május 31-én Franciországgal játszik barátságos mérkőzést, világbajnoki selejtezőn legközelebb június 4-én, Izlandon lép pályára. Jelenleg a negyedik helyen áll csoportjában a horvátok, a svédek és a bolgárok mögött.