Vágólapra másolva!
A brazil Adriano duplájával az Internazionale 2-0-ra győzött a Roma otthonában az olasz kupa döntőjének első mérkőzésén.

A csalódott csapatok csatájaként harangozták be az olasz kupa döntőjét, hiszen a Roma és az Inter is komoly reményekkel várta a szezont, aztán a fővárosiak a pocsék tavaszi szereplés hatására főleg az alsóházban "vitézkedtek", míg a milánóiak ugyan a harmadik helyen végeztek, de mégsem tudtak beleszólni a bajnoki címért folyó Juventus-Milan párharcba.

A Farkasok viharosan kezdtek, Cassano már a huszonötödik másodpercben megdolgoztatta Toldót. Az ötödik percben gólt szerzett az Inter, ám Adriano szabálytalankodott a védővel, majd szinte az ellentámadásból Cassano találta el a kapufát. A félórához közeledve Adriano már jobban célzott, az Inter brazil támadója majd 40 méterről lőtte szét a felső sarkot.

Öt perccel később ismét Adriano csendesítette el a római híveket, ezúttal Zé Maria beadását bólintotta Curci kapujába. A második félidőben Bruno Conti akcióba dobta Montellát is, aki góllal hálálta meg a bizalmat, ám lesről talált be, úgyhogy maradt az Inter-előny. A végén még Cassano, majd Montella hibázott ziccert, illetve a másik oldalról nézve Toldo hárított remekül, Mancininek igaza lett, a milánói kék-feketék valóban győzni mentek a fővárosba.

olasz kupa, döntő, 1. mérkőzés:
Roma - Internazionale 0-2 (0-2)
gól: Adriano (30., 35.)

A visszavágót szerdán rendezik Milánóban.