Vágólapra másolva!
Monte-Carlóban elkészítették a Bajnokok Ligája csoportbeosztását, és a címvédő Liverpoolnak már a csoportkörben komoly ellenfelei lesznek, mert a tavaly az elődöntőben legyőzött Chelsea és a spanyol Betis is a Vörösök mellé került. A másik tavalyi elődöntő is megismétlődik majd, mert a PSV Eindhoven és az AC Milan egy négyesbe került, és a 2003-as győztes Porto is revánsra készülhet az Internazionale ellen, amely az előző idényben a 16 között búcsúztatta a luzitánokat.

A Liverpool az előző idényben az elődöntőben akadt össze a Chelsea-vel, és akkor a Stamford Bridge-en elért 0-0 után hazai pályán Luis Garcia vitatott találatával legyőzte az előzetsen esélyesebbnek tartott Mourinho-brigádot, és végül az isztambuli döntőben a BL-trófeát is elhódította a Milan ellen. A két angol csapat mellé a belga Anderlecht és a spanyol Betis került, különösen a sevillai alakulat lehet veszélyes a továbbjutás szempontjából a Vörösökre és a Kékekre.

A tavalyi döntős Milan ismét összeakadt a PSV Eindhovennel, amellyel májusban megszenvedett, miután a San Siro-beli 2-0 után a hollandok ledolgozták odahaza a hátrányukat, és már mindenki a hosszabbításra készült, amikor Ambrosini fejesével a fináléba juttatta a taljánokat. A német ezüstérmes Schalke és a török bajnok Fenerbahce került még ebbe a kvartettbe.

Az A jelű négyesben ismét összemérheti erejét a Bayern München és a Juventus, tavaly a torinóiak oda-vissza verték a németeket, idén javíthatnak a bajorok. Korsós György csapata, a Rapid is megmérkőzik majd a két sztárgárdával, és a belga Bruges-höz hasonlóan abban reménykedhet, hogy elcsíp egy-két pontot a nagyoktól.

A 2003-as győztes Portónak az előző szezonban az Internazionale jelentette a végállomást, amikor a nyolcaddöntőben 4-2-es összesítéssel kiejtette a luzitánokat. Az idei párharcnak is az alaposan megerősített milánói klub az esélyese, de a visszavágás vágya minden bizonnyal fűteni fogja a Porto játékosait. A BL-selejtezők idei sikertörténetét író Artmedia Bratislava újoncként került a főtáblára, és nagy élmény lesz a szlovákoknak, hogy az Inter, a Porto és a Rangers ellen mérkőzhetnek az elitligában.

Torghelle Sándor nem jutott szóhoz a Panathinaikosz selejtezőbeli találkozóin, amikor a görögök hosszabbítás után jutottak tovább a lengyel Wisla Kraków ellen, de a csoportmeccseken remélhetőleg többet foglalkoztatják majd, bár garantáltan nem lesz könnyű dolga a Barcelona, a Werder Bremen és az Udinese védői ellen.

A Debrecen nem jutott túl a Manchester Uniteden, így a Villarreal, a Lille és a Benfica az Old Traffordba látogat majd, Diego Forlán egykori csapata ellen bizonyíthatja, hogy idén is olyan hatékony a kapu előtt, mint tavaly, amikor spanyol gólkirály és európai aranycipős lett.

A négyszeres győztes Ajaxnak várhatóan a Sparta Prahával és a BL-újonc Thunnal kell csatáznia a továbbjutásért, mert a B csoportban első ránézésre az Arsenal a favorit, a londoniaknak illene kiharcolnia a nyolcaddöntőt ebből a társaságból.

A Budapesten is megcsodált Real Madrid a Lyon, az Olimpiakosz és a Rosenborg ellen vitézkedhet majd, a görögöknél Rivaldo minden bizonnyal külön készül majd a spanyolok ellen, hiszen korábban éppen a nagy rivális Barcelonát erősítette.

A Bajnokok Ligája idei csoportbeosztása:
A csoport:
Bayern München (német)
Juventus (olasz)
Bruges (belga)
Rapid (osztrák)

B csoport:
Arsenal (angol)
Ajax (holland)
Sparta Praha (cseh)
Thun (svájci)

C csoport:
Barcelona (spanyol)
Panathinaikosz (görög)
Werder Bremen (német)
Udinese (olasz)

D csoport:
Manchester United (angol)
Villarreal (spanyol)
Lille (francia)
Benfica (portugál)

E csoport:
AC Milan (olasz)
PSV Eindhoven (holland)
Schalke 04 (német)
Fenerbahce (török)

F csoport:
Real Madrid (spanyol)
Olympique Lyon (francia)
Olimpiakosz (görög)
Rosenborg (norvég)

G csoport:
Liverpool (angol)
Chelsea (angol)
Anderlecht (belga)
Betis (spanyol)

H csoport:
Internazionale (olasz)
Porto (portugál)
Rangers (skót)
Artmedia Bratislava (szlovák)