Vágólapra másolva!

Gerrard nélkül is Szuperkupát nyerne a 'Pool

Pénteken este régi vagy új győztest avatnak a labdarúgó Európai Szuperkupában: a Bajnokok Ligája idei legjobbja, az angol FC Liverpool harmadszor, míg az orosz CSZKA Moszkva először diadalmaskodhat.

A monte-carlói összecsapás - melyen a holland Rene Temmink lesz majd a játékvezető - 20.45-kor kezdődik. A mostani találkozón szinte biztosan nem láthatják a szurkolók az angolok szuperklasszisát, a sérüléssel bajlódó Steven Gerrardot, aki a májusi isztambuli BL-döntőn fejesgóllal állította talpra 0-3 után a társait.

A moszkvaiak sem a legjobb tizenegyükkel állnak ki: a horvát válogatott csatár, Ivica Olic nemrég súlyos térdsérülést szenvedett, míg a brazil Vagner Love a lábfejét fájlalja. Idén hatodszor csap össze a BL és az UEFA-kupa legutóbbi elsője, korábban ugyanis a legjobb bajnokcsapat riválisa még a Kupagyőztesek Európa Kupájának győztese volt. A KEK azonban hat éve megszűnt.

Az Európai Szuperkupa ötletét 1972-ben a Glasgow Rangers (KEK-győztes) centenáriuma szolgáltatta. A skót klub kihívta a BEK aktuális legjobbját, a holland Ajax Amsterdamot, amely a két találkozón 3-1-es és 3-2-es győzelmekkel mutatta meg erejét. Egy évvel később az Ajax már a hivatalos Európai Szuperkupa keretében múlta felül az AC Milant.

Tizenegy évvel ezelőtt az Olympique Marseille nyerte a BL-t, de később bundabotrányba keveredett. A kizárt francia együttes helyett az AC Milan játszott, és veszített az AC Parma elleni olasz párharcban.

Várható kezdőcsapatok:
Liverpool: Carson - Finnan, Hyypiä, Riise, Josemi - Hamann, Sissoko, Warnock, Potter - Cisse, Morientes
CSZKA Moszkva: Akinfejev - V. Berezuckij, Ignasevics, A. Berezuckij, Odiah - Aldonyin, Rahimic, Zsirkov, Guszev - D. Carvalho, Szamogyin