Vágólapra másolva!
Róth Antal, a magyar U21-es labdarúgó-válogatott szövetségi edzője szerint csapata óriási bravúrt hajtott végre azzal, hogy Eb-selejtezős csoportjából kiharcolta a továbbjutást és részt vehet a jövő évi kontinenstorna kvalifikációjának rájátszásában.

Az utánpótlás együttes kedden, Kaposváron 2-2-es döntetlent játszott az első helyen végzett horvátokkal, míg a rivális svédek nagy meglepetésre hazai környezetben kikaptak Izlandtól, így a magyaroké lett a második hely.

A szakvezető azt mondta: a sorsolás után a válogatottal szemben az volt az elvárás, hogy minél tovább maradjon versenyben az első két pozícióért.

"Az ellenfelek játékerejét ismerve, reálisan gondolkozva nem számítottunk továbbjutásra. Szerencsére a körbeveréseknek és a svédek váratlan botlásainak köszönhetően megkaptuk az esélyt, amit sikerült kihasználnunk" - mondta Róth.

A szakember úgy véli: a siker annak köszönhető, hogy játékosai függetlenítették magukat a napi gondoktól, mentálisan minden meccsre tökéletesen felkészültek és bár időnként akadozott a játék, a hozzáállásuk, az elszántságuk példamutató volt.

A rájátszással kapcsolatban a tréner annyit mondott, számukra már az óriási öröm, hogy idáig eljutottak, csak nemzetközileg jegyzett együttessel kerülhet össze csapata, a szóba jöhető riválisok - Dánia, Hollandia, Németország, Franciaország, Portugália, Olaszország, Belgium - többsége a horvátoknál is erősebb.

A sorsolást csütörtökön 13 órakor tartják Nyonban, a csoportelsők a második helyezettek közül kapnak ellenfelet (a magyarok a horvátokkal már nem kerülhetnek össze). Az oda-visszavágós párharcok győztesei jutnak a május 25. és június 6. között sorra kerülő Eb-döntőbe. Az első felvonást a második helyezettek otthonában november 12-én vagy 13-án, a visszavágókat november 15-én vagy 16-án rendezik.