Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága az október 16-i Újpest-Ferencváros mérkőzésen történtekkel kapcsolatban mindkét félre büntetést szabott ki. A lila-fehéreknek következő három hazai bajnoki meccsükre - a Pápa, a Kaposvár és a Győr ellen - saját költségen növelniük kell a rendezői létszámot.

A Ferencvárosnak három idegenbeli találkozójára saját költségén szövetségi ellenőrt kell kérnie. A zöld-fehéreknek a Vasas, a Pécs és a Tatabánya elleni összecsapásait felügyeli majd az MLSZ erre kijelölt munkatársa.

"Mindkét klubot a szurkolóik viselkedése miatt büntette meg a bizottság" - mondta Birinyi István, a fegyelmi testület elnöke. "A hazai drukkerek olyan tárgyakat dobtak be a pályára, melyeket a bejáratnál el kellett volna tőlük kobozni, itt elsősorban a füstbombákra és petárdákra gondolok. Ugyanez volt a gond a ferencvárosi szimpatizánsokkal is. Attól, hogy idegenben játszik egy csapat, a klub még felelősséggel tartozik szurkolói viselkedéséért."

Birinyi hozzátette: a ferencvárosiak beadványáról, a bedobott késről nem döntöttek, mert nem sikerült egyértelműen bebizonyítani, hogy a tárgy az újpesti szektorból került a játéktérre. A vendégöltözőben keletkezett kárt sem vizsgálta a fegyelmi bizottság, mert az Újpest ezt nem kérte.

"Biztos vagyok benne, ha az Üllői úton játszódnak le hasonló jelenetek, mint ezúttal az újpesti stadionban, akkor a fegyelmi bizottság másként ítélte volna meg a történteket" - reagált a határozatra Tepszics Ignác, az FTC Rt. ügyvezetője.

"Az írásos határozat kézhezvételéig érdemben nem kívánok nyilatkozni, a szóbeli indoklást, különös tekintettel a pályán talált késsel kapcsolatban, pedig elfogadjuk" - jelentette ki Dányi Szilárd, az Újpest ügyvezetője.

A legutóbbi fordulóban kiállított újpesti Freud Gábor egy, csapattársa, Böjte Attila két bajnoki mérkőzésen nem léphet pályára.