Vágólapra másolva!
Giuseppe Signori, a klub légiósa volt a főszereplője az FC Sopron nemzetközi sajtótájékoztatójának, amelyen a péntek esti, U21-es labdarúgó Eb-selejtezőre érkezett olasz újságírók tették fel kérdéseiket.

A játékos bevezetőjében elmondta: Magyarországra, pontosabban Sopronba kerülése onnan indult, hogy már régebbről jó barátságban van az egyesület többségi tulajdonosával, Marius Vizerrel. Röviden ismertette eddigi mérlegét is: négy mérkőzés, három győzelem, egy vereség és három gól - kettő a Magyar Kupában, egy pedig a bajnokságban.

Az újságírók kíváncsiak voltak arra, hogy a korábbi háromszoros olasz gólkirály és világbajnoki ezüstérmes sztár miben látja az olasz és a magyar bajnokság közötti különbséget. Erre Signori azt válaszolta: a legnagyobb eltérés a játék tempójában, ritmusában van, a Serie A-ban ugyanis sokkal lüktetőbb, gyorsabb a futball, mint a magyar NB I-ben. "Ennek ellenére tehetséges fiatalok Sopronban is vannak" - mondta, és kiemelte Demjén Gábort és Cristian Cigant, szerinte ők hamarosan rangos külföldi pontvadászatban is megállhatják a helyüket.

Felvetődött az is, hogy a világhírű olasz arénák után Magyarországon milyen nagy, illetve kis stadionban játszik Signori. Ezzel kapcsolatban közölte: azon van, hogy mielőbb megteljen a mérkőzéseken az 5-6 ezer szurkoló befogadására alkalmas soproni pálya. Itteni céljai között említette azt is, hogy az érkezésekor még a tabella alsó régiójában lévő csapat minél feljebb kapaszkodjék és hogy az MK-ban minél messzebbre jusson az együttes.

Signori hangsúlyozta: a futball most már leginkább szórakozás a számára, de így is igyekszik a legjobbat nyújtani hétről hétre.