Vágólapra másolva!
Focirégész nevű sorozatunkban leporoljuk a múlt emlékeit, és felidézzük a mai dátum legemlékezetesebb futballeseményeit. Nézzük, mi történt május 3-án!

1973-ban ezen a napon született Michael Reiziger, sokszoros holland válogatott, a Middlesbrough FC védője. A híres Ajax-akadémia nevelése, ám a karriert vele együtt kezdő Edgar Davidsszal, Patrick Kluiverttel és Clarence Seedorffal ellentétben tizenévesként többször is kölcsönadták, előbb az FC Volendamnak, aztán az FC Groningennek.

Akkoriban még inkább jobbszélsőként szerepelt, de amikor visszatért az Ajaxba, Louis van Gaal jobbhátvédet faragott belőle, és ezen a poszton sikerült is beverekednie magát a kezdő tizenegybe. Az 1994-95-ös szezonban mutatkozott be az amszterdamiak színeiben, és hamarosan BL-győztesnek mondhatta magát.

Nem telt el sok idő, a válogatottban is debütált, és már az 1996-os Európa-bajnokságon is szerepelt. Külföldi karrierjét az AC Milanban kezdte, de ott Kluiverttel együtt csalódást okozott. Ismét van Gaal "mentette meg", hiszen 1997 nyarán Barcelonába hívta, ahol Reiziger egészen az elmúlt esztendő nyaráig futballozott.

Egy időben kiszorult a kezdő tizenegyből, és a többi hollanddal együtt őt is sokan kritizálták, az elmúlt szezonban Frank Rijkaard keze alatt azonban ismét stabil csapattag lett, megbízható teljesítményt nyújtott. Tavaly nyáron a "nagy átalakítás" során nem hosszabbított vele szerződést a Barca, Reiziger az angol Middlesbrough FC-t választotta.