Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
 

Nagyon úgy fest, hogy nem sokáig lesz csapat nélkül Christian Vieri. Az Internazionaléval pénteken szerződést bontott csatár ugyan szíve szerint Spanyolországban futballozna tovább, ám úgy tűnik, a legnagyobb érdeklődés Angliából van utána. A Premiershipből egyelőre a Tottenham, a Newcastle és a Bolton jelezte, hogy nagy örömmel látná a támadót, de már beszállt a versenybe a CSZKA Moszkva és az Olympiakosz is, míg Olaszországból állítólag a Juventus cserélné ki Trezeguet-t Vierire.

Komoly terveket szövögetnek az Atlético Madridnál. Három nappal azután, hogy Mateja Kezman aláírt, a fővárosi klub leigazolta Maxi Rodriguezt is. A piros-fehér-kékek 5 millió eurót fizetett az Espanyolnak az argentin válogatott csatárért, aki három évre kötelezte el magát. Rodriguez az előző idényben 15 gólt szerzett a Primera Divisiónban, így nagyban hozzájárult a barcelonai csapat ötödik helyéhez, melynek révén az UEFA-kupában indulhat.

A Real Madridnál természetesen továbbra is Robinho a téma, a legnagyobb brazil ígéret átigazolásával kapcsolatos híradások száma lassacskán megközelíti a David Beckham szerződtetése előtti hírdömpinget. A Santos elnöke, Marcelo Teixeira egy brazil tévéinterjúban mindenesetre csípőből cáfolta, hogy bárki is hivatalos ajánlatot tett volna Robinhóért, és bár a 21 éves támadó bevallása szerint lélekben már madridinak érzi magát, az elnök egyelőre jogi lépéseket fontolgat, amiért a Real a Santos engedélye nélkül környékezte meg a játékost.

A Reallal nemrégiben szintén hírbe hozott Antonio Reyes viszont úgy tűnik, nem megy sehová Londonból, az Arsenal ugyanis egy 2010-ig szóló szerződéshosszabbítással kínálta meg, amit a csatár feltehetőleg nem fog visszautasítani.

Boudewijn Zenden elismerte, hogy amennyiben mindent rendben találnak az egészségügyi vizsgálatokon, úgy a következő szezont már a BL-címvédő Liverpoolban kezdheti meg. A feleknek csak egymással kellett megegyezniük, a holland válogatott szélsőnek ugyanis lejárt a szerződése a Middlesbrough-nál. A piros-fehérek ugyan marasztalták, ám a felajánlott kétéves szerződés helyett Zenden csak egy évre lett volna hajlandó aláírni, ezt a változatot pedig a Boro klubvezetése nem fogadta el. Zendennek nem lesznek beilleszkedési gondjai Rafa Benítez csapatában, hiszen korábban éveken keresztül futballozott az FC Barcelonában.

Az RCD Espanyol után a Paris-SG is ajánlatot tett az argentinok U20-válogatott csapatkapitányának, Pedro Zabaletának. A San Lorenzo középpályásáért a francia klub 4,2 millió eurót ajánlott. Alig néhány nappal azután, hogy napvilágra került a Juventus Patrick Vieira utáni érdeklődésének híre, az Arsenal másik francia sztárját, Robert Pirest is összeboronálták a torinói klubbal.

Alfio Basile, a volt argentin szövetségi kapitány, akit a napokban neveztek ki a Boca Juniors vezetőedzőjének, máris megkezdte az új csapat építését. Első igazolása az Independiente középpályása, Federico "Pocho" Insúa, aki korábban már futballozott a spanyol Málagában, de Európában meg sem tudta közelíteni dél-amerikai formáját. Az Olympique Marseille a hírek szerint szívesen szerződtetné Nuno Valentét, az FC Porto balhátvédjét.

Mindent egy helyen az Eb-ről