Vágólapra másolva!
Focirégész nevű sorozatunkban leporoljuk a múlt emlékeit, és felidézzük a mai dátum legemlékezetesebb futballeseményeit. Nézzük, mi történt szeptember 13-án!

2000-ben ezen a napon kezdődtek meg a csoportküzdelmek a Bajnokok Ligájában. Az első fordulóban a legtöbb gól az E betűjelű kvartettben a Hamburger SV-Juventus FC találkozón született. A vendégeknél a friss Európa-bajnok francia David Trézéguet csak a kispadon kezdett, helyette Filippo Inzaghi jutott szóhoz.

Az olaszok már a hatodik percben megszerezték a vezetést, egy szöglet utáni kavarodást követően Igor Tudor kotorta be a labdát a kapuba. A németek szinte azonnal egyenlítettek: Rodolfo Estebán Cardoso szabadrúgására Anthony Yeboah teljesen egyedül érkezett, s mintha csak edzésen lenne, olyan laza mozdulattal fejelt a hálóba. A 36. percben ismét előnybe kerültek a vendégek: Zinédine Zidane remekül ugratta ki Inzaghit, aki ellőtte a kapus mellett a bőrt.

Ezt követően nem a gólok, hanem a sárga lapok özöne következett. A második játékrész is szabálytalanságokkal kezdődött. Mark Iuliano taglózta le Cardosót, s csak a játékvezetőnek köszönhette, hogy nem jutott a kiállítás sorsára. A magas fordulatszámon pörgő olaszoknak azért arra is jutott idejük, hogy a durvaságok mellett újabb gólt szerezzenek: Alessio Tacchinardi csodapasszával ismét Inzaghi lépett ki, s SuperPippo a jobb sarokba lőtt.

Akkor már mindenki azt hitte, nincs tovább, győztek a vendégek, egyes-egyedül a Hamburger SV futballistái gondolták ezt másként, s mint kiderült, okkal. A 65. percben Mehdi Mahdavikia begyötört egy beadást, majd nyolc perccel később a Mahdavikia buktatásáért megítélt büntetőt váltotta gólra Hans-Jörg Butt kapus. Nemsokára újra Mahdavikia volt a főszereplő, beadását Niko Kovac közelről az üres kapuba vágta.

Ezzel azonban még nem volt vége, mivel az olaszok magukhoz tértek, s újfent Inzaghi volt eredményes, igaz, Szergej Barbarez teljesen feleslegesen rántotta le a tizenegyes előtt.Fantasztikus volt a hangulat a hamburgi arénában, a szurkolók megállás nélkül buzdították csapatukat, és valósággal szétszedték a stadiont, amikor a HSV 1-3-ról fordított.

Ebben nagy szerepe volt a hangosbemondónak is, aki minden egyes hazai gólnál igyekezett fokozni a hangulatot. A gólszerzőknek csak a keresztnevét mondta, a vezetéknevet a közönség zúgta. Majd az eredmény következett, ami körülbelül így hangzott:
Bemondó: Hamburger SV?
Közönség: Négy!
Bemondó: Juventus FC?
Közönség: Nulla (a szurkolókat nem érdekelte, hogy a torinóiak akkor már háromszor betaláltak).
Bemondó: Köszönöm!
Közönség: Szívesen!

Hamburger SV - Juventus FC 4-4 (1-2)
Hamburg, Volkspark-stadion, 50 000 néző
vezette: Melo Pereira (portugál)
Hamburger SV: Butt - Panadic, Hoogma, Hertzsch, Hollerbach (Ketelaer, 46.) - N. Kovac, Groth (Töfting, 27.), Cardoso (Präger, 67.) - Mahdavikia, Yeboah, Barbarez. Edző: Pagelsdorf.
Juventus FC: Van der Sar - Tudor, Ferrara, Iuliano (Birindelli, 59.), Pessotto - O'Neill (Bachini, 73.), Tacchinardi, Davids, Zidane - F. Inzaghi, Del Piero (Kovacsevic, 59.). Edző: Ancelotti.
gól: Yeboah (13.), Mahdavikia (66.), Butt (72. - 11-esből), N. Kovac (83.), ill. Tudor (6.), F. Inzaghi (36., 52., 86. - a harmadikat 11-esből)