Vágólapra másolva!
A júliusban aratott világbajnoki diadal ellenére továbbra is csökken a nézőszám az olasz labdarúgó-bajnokság élvonalában.

A Serie A mostani szezonjának eddigi mérkőzésein átlagosan 19511 néző tekintette meg a helyszínen. A La Gazzetta dello Sportban megjelent statisztika szerint az 1997/98-as idény óta folyamatosan esik a nézőszám az első osztályban: akkor még átlagosan 31161-en látogattak ki a találkozókra.

A mostani visszaesés szakértők szerint annak is betudható, hogy az ország legsikeresebb klubja, a Juventus a bundabotrány miatt csak a második vonalban szerepelhet. Ezt alátámasztja az a tény, hogy a torinói csapat megjelenésével a Serie B-ben növekedett - mégpedig az előző szezonhoz képest 20,3 százalékkal - a nézőszám.

A lap ugyanakkor úgy véli: a Juventus visszasorolása csak egy az okok közül. Az újság elemzésében megemlíti a szurkolói rendbontásokat, a drága jegyárakat, a bundabotrányt, az egyre jobban elterjedő tv-közvetítéseket és a stadionok rossz állapotát - szerinte ezek mind-mind hozzájárulnak a visszaeséshez.