Vágólapra másolva!
Lothar Matthäus, a magyar labdarúgó-válogatott volt szövetségi kapitánya a nyári világbajnokságig nem vállal edzői feladatot.

"Amennyiben nem történik valami rendkívüli, szünetet tartok a vb-ig" - közölte a Bild am Sonntag hetilappal a 150-szeres német válogatott, aki a németországi tornán a Premiere televíziós csatorna szakkommentátora lesz. Azt is közölte, hogy egy másik kontinensen legközelebb csak akkor vállal megbízást, ha a családja is vele megy.

Matthäus a hét végén erősítette meg, hogy nem megy vissza Brazíliába, az Atlético Paranaense csapatához, mert hiányzik a családja, a Budapesten élő felesége, Marijana. "Nagy a távolság, túlságosan nagy ahhoz, hogy rendszeresek legyenek a hazautazások" - jegyezte meg.

A német válogatottal világbajnoki címet nyert Matthäus február elején állt munkába az Atlético Paranaensénél, s az év végéig kötötte volna szerződés a brazil élvonalban szereplő együtteshez. Helyi beszámolók szerint azonban március elején "eltűnt", ám az edző tagadja, hogy szakmai okok húzódnának meg távozása hátterében, de elismeri, hogy a nyelv és a mentalitás miatt akadtak problémái a brazilokkal.

Mario Petraglia, az Atlético Paranaense elnöke ingerülten reagált a hírekre, és bejelentette: szerződésszegés miatt beperlik Matthäust, amennyiben nem tesz eleget vállalt kötelezettségének, s hétfőig nem tér vissza a csapathoz. A klubvezető azt is közölte, a német edzőtől nem kaptak felmondási levelet, csak a médiából értesültek távozási szándékáról, és visszavárják, ugyanis a tréner csak néhány nap szabadságot kért "súlyos családi problémák" rendezésére.

Matthäus a brazil klubcsapat és a magyar válogatott előtt a bécsi Rapid és a belgrádi Partizan csapatát irányította.